Bezglutenowy Chleb Z Cukinią
Bezglutenowy chleb z cukinii to bezglutenowe poranny posiłek. Ten przepis służy 10 i kosztuje 84 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 498 kalorii. Mieszanka łuski psyllium, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zdrowy Chleb Z Cukinią Z Podwójną Czekoladą (Bez Orzechów + Wegańskie + Bezglutenowe!), Bezglutenowy Chleb Z Cukinią, oraz Bezglutenowy Chleb Z Cukinią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. nasmaruj patelnię bochenkową o wymiarach 9 na 4 cale.
Zetrzeć cukinię: zetrzeć cukinię w misce. Umieść go w podwójnej warstwie ręczników papierowych. Wycisnąć wodę z cukinii do zlewu. Pomoże to chleb z cukinią nie być zbyt mokry. Odstawić około 225 gramów (lub około 2 szklanki) odsączonej cukinii.
Łączenie suchych składników: w dużej misce połączyć mieszankę mąki, psyllium, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, gałkę muszkatołową, kardamon i sól.
Ubij razem jajko, cukry, oliwę z oliwek, jogurt i ekstrakt waniliowy.
Kończąc ciasto: wrzucić odsączoną cukinię do płynów i ubić je razem.
Suche składniki posypać wierzchem płynów. Za pomocą gumowej szpatułki złóż suche składniki na mokre, aż nie pozostaną żadne ślady mąki.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni. Wsuń patelnię do piekarnika i piecz, aż wierzch chleba będzie brązowawy, a wykałaczka włożona do środka wyschnie, od 45 do 55 minut.
Pozostawić chleb do ostygnięcia na patelni przez 10 minut. Włącz go do regału chłodzącego i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej przed krojeniem.
Wszystkie mąki wlać do dużego pojemnika. (Sklepy z zaopatrzeniem restauracji sprzedają duże plastikowe pojemniki, które dobrze pasują do tego celu. Możesz również użyć dużego szklanego słoika.) Potrząsać, potrząsać i mocniej potrząsać, aż wszystkie mąki staną się jednym kolorem.