Bazyliowe sajgonki z azjatyckim sosem do zanurzania
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sajgonek bazylii z azjatyckim sosem do zanurzania. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 69 kalorii, 5G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Wietnamskie danie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz makaron ryżowy, kolendrę, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Spróbuj Wiosenne i jajeczne roladki z trio azjatyckich sosów zanurzeniowych, SOS zanurzeniowy do sajgonek, oraz Świeże sajgonki z sosem do zanurzania dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Makaron umieścić w małej misce; przykryć wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Odstawić na 1 minutę i odcedzić.
3
Umieść ogórek i marchew w osobnych małych miseczkach; dodaj 1 łyżkę octu ryżowego do każdej miski i odstaw podczas krojenia i odmierzania pozostałych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Gałązki Kopru Włoskiego
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Połącz ogórek, marchew, paprykę i kiełki fasoli. Podzielić na 6 stosów.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Gałązki Kopru Włoskiego
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
5
Umieść 1 cal gorącej wody w dużym płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
6
Dodaj 1 arkusz papieru ryżowego do naczynia; odstawić na 30 sekund lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
7
Wyjmij papier ryżowy z naczynia i umieść 2 liście bazylii na środku papieru. Top z około 2 łyżki gotowanego makaronu ryżowego i 4 połówki krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Ryżowy Gotowany
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
8
Posypać 2 łyżeczkami kolendry i 2 łyżeczkami mięty. Opakowanie 1 stos mieszanki papryki szczelnie i umieścić na wierzchu ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
9
Umieść około 1 łyżki rozdrobnionej sałaty obok mieszanki papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
10
Złóż boki papieru ryżowego nad wypełnieniem; zwinąć szczelnie, galaretko-roll fashion. Delikatnie naciśnij szew do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Umieścić sajgonki, szew stronie w dół, na talerzu do serwowania (przykryć, aby nie wyschnąć). Powtórz procedurę 5 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym