Batony Żurawinowe
Batony żurawinowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 15 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, żurawinę, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 17%. Spróbuj Batony Z Orzechami Żurawinowymi, Batoniki Żurawinowe, oraz Batony Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu na średnim ogniu połącz żurawinę, biały cukier i wodę. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie żurawiny pękną, a mieszanina jest gęsta, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W dużej misce wymieszać mieszankę tortową, roztopione masło i jajka. Wymieszać z owsem, brązowym cukrem, imbirem i cynamonem. Odstawić około 1 1/2 szklanki mieszaniny, a resztę rozprowadzić na dnie naczynia do pieczenia 9x13 cali. Pakuj w dół, aby utworzyć solidną skorupę, uzyskując ją tak równomiernie, jak to możliwe.
Rozprowadzić schłodzoną mieszankę żurawinową na skórce. Uszczypnij kawałki pozostałej mieszanki i umieść równomiernie na warstwie żurawiny.
Piec przez 35 do 40 minut w nagrzanym piekarniku, aż góra będzie lekko rumiana. Ostudzić na patelni przez około 40 minut przed pokrojeniem w batony.