Bataty i puree z orzechów laskowych
Słodkie ziemniaki i puree z orzechów laskowych to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jabłecznik, mielone orzechy laskowe, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj Rumiane ziemniaki z masłem i orzechami laskowymi, Orzech laskowy Crusted Menemsha Sole z sosem z wina Marsala, szalotka puree ziemniaczane i warzywa dla niemowląt, oraz Dwa razy pieczone Bourbon-orzech laskowy słodkie ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Słodkie ziemniaki włożyć do dużego garnka i zalać osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na minutę lub dwie.
Ziemniaki rozgnieść na gładką masę, następnie wymieszać z orzechami laskowymi, śmietaną, kwaśną śmietaną i cydrem jabłkowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem.