Basic Clafoutis
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj podstawowego Clafoutis. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 291 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka ekstraktu waniliowego, jajka, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Figi Clafoutis, Clafoutis, oraz Clafoutis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. w dużej misce, ubij razem mleko, jajka, cukier, wanilia i masło, aż cukier się rozpuści.
Dodać mąkę i ubijać, aż będzie gładka.
Wlać ciasto do żeliwnej patelni lub patelni ciasto.
Teraz dodaj swój ulubiony owoc lub aromat (patrz poniżej).
Piec, aż clafoutis będzie pięknie dmuchany i złoty, 35-40 minut.
Clafoutis wariacje: Concord Grape Clafoutis: gdy ciasto jest na patelni, rozrzucić 2 filiżanki lekko zgniecione Concord lub inne czarne lub czerwone winogrona na górze.Cherry Clafoutis: 2 szklanki pestek wiśni rozsypać na cieście po wsypaniu do talerzy ciasta.Gruszka Clafoutis z gruszką Eau de Vie: Rdzeń 1 dojrzałej gruszki i pokroić na kawałki.
Wlać ciasto na patelni i top z kawałków gruszki.
Skropić 2 łyżkami wody i podawać natychmiast. Czekolada mleczna i orzechy laskowe Clafoutis: rozpuścić 1 szklankę posiekanej czekolady mlecznej w dużej misce do mieszania ustawionej nad gotującym się garnkiem z wodą. Złożyć ciasto clafoutis, aż będzie gładkie i w pełni włączone.
Wlać do talerza patelni lub ciasta, posypać 1/4 szklanki grubo posiekanych orzechów laskowych, i piec.
Przedruk za zgodą Gotowanie od serca: Moje ulubione lekcje wyciągnięte po drodze przez Johna Besha. Copyright © 2013 John Besh.Wszelkie Prawa Zastrzeżone. Opublikowane przez Andrews McMeel Publishing.