Banany Foster Pie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu kreolskich przepisów, więc daj banany Foster Pie spróbować. Ten przepis jest nie tak zdrowe. Nasze wskazówki poniżej mogą zawierać pewne informacje, które mogą zwiększyć wynik. Ten przepis służy 8. Ten deser ma 394 kalorie, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Aby uzyskać podobną, ale zdrowszą alternatywę, spróbuj Ciasto Z Syropem Klonowym. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańskie i bezglutenowe dieta. Jeśli masz sól, masło, sos karmelowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 248 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez www.seriouseats.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Banany Foster Pie, Banany Foster Pie, oraz Mrożone Banany Foster Ice Cream Pie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. dno i boki wstępnie ukształtowanej, schłodzonej skorupy ciasta ułóż folią i napełnij ciężarami ciasta (ponownie używam suszonej fasoli).
Piec przez 15 minut na dolnej półce piekarnika, a następnie usunąć ciężarki i liniowej, obracać, i piec, aż dno jest złoty kolor, około 15 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia powłoki.
Zrób bananowe nadzienie: spód upieczonej Skórki ułóż plasterkami bananów z 3 bananów. W średniej wielkości patelni ustawić na średnim ogniu, roztopić masło i wymieszać z brązowym cukrem. kontynuuj mieszanie, aż cukier stopi się i zacznie karmelizować. Wyłączyć ogień, cofnąć się i dodać rum(mieszanina pary i pop).
Umieścić na małym ogniu i mieszać, aż utwardzone kawałki staną się gładkie. Wymieszać ze śmietaną i szczyptą soli.
Ubijać, aż mieszanina będzie całkowicie gładka i lekko bąbelki.
Zalać bananami, pozostawić do ostygnięcia.
Mleko i rum umieścić w średniej wielkości rondlu. W dużej misce ubij razem jajka, żółtka, brązowy cukier, skrobię kukurydzianą i sól przez dwie minuty, aż mieszanina zostanie rozjaśniona.
Umieść mieszaninę mleka na średnim ogniu, aż zacznie bąbelkować po bokach. Użyj gorącej mieszaniny mleka do hartowania mieszaniny jaj, dodając gorącą ciecz do jajek trochę na raz i stale ubijając.
Wlać mieszaninę kremu z powrotem do rondla i ustawić na małym ogniu.
Trzepaczka stale. Mieszanina zacznie gęstnieć po 3-4 minutach. Kontynuuj trzepanie. Kiedy krem zacznie się sypać lub bąbelkować, ubijaj non-stop przez dwie minuty, a następnie ubijaj masło i wlej gorący krem na banany w skorupie. Naciśnij folię bezpośrednio na górze i umieść w lodówce na co najmniej 4 godziny, aby schłodzić.
Zdjąć folię z wierzchu ciasta.
Na wierzch kremu wlać cajetę lub karmel i polać zimną bitą śmietaną.
Posypać banany granulowanym cukrem, pokryć je na płaskiej powierzchni, a następnie umieścić banany na metalowej tacy. Brulee szczyty bananów za pomocą palnika lub pod brojlerem pieca.
Umieścić je na wierzchu ciasta i podawać natychmiast.