Balsamiczne czosnkowo-ziołowe udka z kurczaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj balsamicznych udek z kurczaka z czosnkiem i ziołami. Jedna porcja zawiera 777 kalorii, 44g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Mieszanka octu balsamicznego, pieprz, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Balsamiczne Udka Z Kurczaka, Garnek Garnek Balsamiczny Udka Z Kurczaka, oraz Garnek Garnek Balsamiczny Udka Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mąkę, sól i pieprz. Dredge kurczaka w mieszaninie mąki.
Brązowa połowa kurczaka w 1 łyżce gorącego oleju na dużej patelni na średnim ogniu 4 minuty z każdej strony.
Usuń kurczaka z patelni. Powtórz procedurę z pozostałym kurczakiem i olejem, zastrzegając kapiele na patelni.
Dodaj wino i ocet do patelni, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni; gotować 2 protokół. Wymieszać w pomidory i zielone chiles i czosnek-ziołowy sos wymieszać do połączenia. Powrót kurczaka na patelnię. Gotować, odkryte, na średnim ogniu 5 minut lub do czasu zakończenia. Wymieszać w 1/4 szklanki zielonej cebuli.
Podawać na gorąco ugotowany makaron jajeczny; posypać pozostałą 1/4 szklanki zielonej cebuli.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy sosu czosnkowo-ziołowego Knorr
Mix, który można znaleźć z sosem włoskim mieszanki w alejce makaronu w sklepie spożywczym.