Balsamiczna-Glazurowana ciecierzyca i musztarda
Balsamiczny-glazurowane ciecierzyca i musztarda zieleni może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę, ocet balsamiczny, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Balsamiczny Szkliwiony Collard Greens, Easy Balsamiczny-Miodowo-Musztardowy Łosoś Szkliwiony, oraz Klon-Musztarda-Glazurowane Steki Balsamiczne Z Serem Pleśniowym-Pecan Confetti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń duże łodygi z zieleni i odrzuć. Rozerwij liście na kawałki wielkości kęsa. W głębokim garnku lub woku, podsmażyć cebulę w łyżce lub dwóch bulionu warzywnego, aż w większości wyblakłe do różu, o 4 protokół.
Dodaj posiekany czosnek i czerwoną paprykę oraz kolejną łyżkę bulionu i gotuj, mieszając, przez kolejną minutę.
Dodaj zieleninę musztardową, 2 łyżki bulionu i gotuj, mieszając, aż zielenie zwiędną, ale nadal jasnozielone, około 3-5 minut. Wymieszać sól, jeśli używasz.
Usuń zieleninę i cebulę z patelni za pomocą łyżki szczelinowej i umieść w naczyniu do serwowania, pozostawiając na patelni dowolny płyn.
Dodaj ocet balsamiczny, sos sojowy i agawę lub cukier do płynu na patelni (jeśli nie ma płynu, dodaj 2 łyżki bulionu).
Dodać ciecierzycę i gotować, mieszając, na średnim ogniu, aż płyn zmniejszy się o około połowę. Łyżka ciecierzycy na zieleni i skropić sosem na wszystkich.
Podawać na ciepło, z dodatkowym octem balsamicznym przy stole.