Bakłażany w sosie Północ-Południe

Bakłażany w sosie Północ-Południe
Bakłażany w sosie Północ-Południe może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 222 kalorie, 5G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka nasion kopru włoskiego, mielonego asafetida, nasion kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciastka Północ-Południe, Bakłażany faszerowane w sosie czosnkowym, oraz Grillowane bakłażany z sosem pomidorowym i serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać olej do bardzo dużej patelni i ustawić na średnim ogniu.Gdy gorące, umieścić w asafetida i urad dal. Jak tylko dal zamienia ashade ciemniejszy, dodać musztardę, kminek, nigella, i nasiona kopru włoskiego, w tej kolejności.Gdy nasiona gorczycy zaczną pękać, w ciągu kilku sekund dodaj cebulę. Strand smażymy przez chwilę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
AsafoetidaAsafoetida
Urad DalUrad Dal
MusztardaMusztarda
CebulaCebula
KminekKminek
SoczewicaSoczewica
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać czosnek i bakłażan. Wymieszać i smażyć przez 4-5 minutlub aż cebula będzie nieco rumiana.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
3
Dodać starte pomidory, bulion, sól i cayenne. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, włączyć ciepło do niskiej, i gotowaćokoło 20 minut lub aż bakłażany są miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
StadoStado
SólSól
4
Przedruk za zgodą w domu z Madhur Jaffrey: proste, pyszne dania z Indii, Pakistanu, Bangladeszu i Sri Lanki przez Madhur Jaffrey, © 2010 Knopf, a division of Random House, Inc.

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawSos
Magazyn