Bakłażany w sosie Północ-Południe
Bakłażany w sosie Północ-Południe może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 222 kalorie, 5G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka nasion kopru włoskiego, mielonego asafetida, nasion kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciastka Północ-Południe, Bakłażany faszerowane w sosie czosnkowym, oraz Grillowane bakłażany z sosem pomidorowym i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej do bardzo dużej patelni i ustawić na średnim ogniu.Gdy gorące, umieścić w asafetida i urad dal. Jak tylko dal zamienia ashade ciemniejszy, dodać musztardę, kminek, nigella, i nasiona kopru włoskiego, w tej kolejności.Gdy nasiona gorczycy zaczną pękać, w ciągu kilku sekund dodaj cebulę. Strand smażymy przez chwilę.
Dodać czosnek i bakłażan. Wymieszać i smażyć przez 4-5 minutlub aż cebula będzie nieco rumiana.
Dodać starte pomidory, bulion, sól i cayenne. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, włączyć ciepło do niskiej, i gotowaćokoło 20 minut lub aż bakłażany są miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Przedruk za zgodą w domu z Madhur Jaffrey: proste, pyszne dania z Indii, Pakistanu, Bangladeszu i Sri Lanki przez Madhur Jaffrey, © 2010 Knopf, a division of Random House, Inc.