Bakłażany słodko-kwaśne
Jeśli masz mniej więcej 1 godzina do spędzenia w kuchni, słodkie i kwaśne bakłażany mogą być niesamowite bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka octu winnego, oliwki, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bakłażany Hot & sour, Grillowana sałatka ze słodkich ziemniaków z sosem słodko-kwaśnym boczkiem, oraz Bezmięsne danie słodko-kwaśne z tofu i słodkimi ziemniakami.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 190C / wentylator 170 / Gaz
Bakłażany i cebulę wrzucić na olej do naczynia żaroodpornego lub puszki do pieczenia i doprawić. Pieczeń przez 20 minut, aż zacznie zmiękać i brązowy.
Wymieszaj kapary, oliwki, pomidory, ocet i cukier. Gotować przez kolejne 20 minut, od czasu do czasu mieszając, aż wszystko będzie miękkie.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.