Bakłażan z pieca i parmezan z kopru włoskiego
Bakłażan z pieca i parmezan z kopru włoskiego mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz sos pomidorowy z makaronem, parmezan, białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Smażony W Piecu Z Parmezanem, Łatwe Pieczenie W Piecu Parmezan Crusted Tilapia, oraz Kurczak smażony w piecu z parmezanem i orzechami piniowymi.
Instrukcje
W misce ubij białka i olej, aby zmiksować. W innej misce wymieszaj okruchy i nasiona kopru włoskiego.
Bakłażan opłukać; przyciąć i wyrzucić końce.
Pokrój bakłażana w poprzek na plastry o grubości 1/3 cala. Trim łodygi z głowy kopru włoskiego; opłukać i rezerwy 1/4 Puchar pierzaste zielone liście. Przyciąć i odrzucić koniec korzenia kopru włoskiego, posiniaczone obszary i grube włókna. Opłukać Koper i pokroić w poprzek na plasterki 1/4 cala.
Bakłażan zanurzyć w mieszaninie jaj, podnieść, krótko odcedzić i pokryć mieszaniną okruchów. Ułóż plastry w jednej warstwie na 12-przez 15-calowej blasze do pieczenia.
Koper włoski wymieszać, 1/2 na raz, z mieszaniną jaj. Wyjąć łyżką szczelinową, krótko odcedzić, a następnie dodać do mieszaniny okruchów.
Wymieszać i unieść z okruchów.
Rozłóż kawałki w jednej warstwie na innej 12-przez 15-calowej blasze do pieczenia.
Piec w piekarniku 450, aż warzywa będą dobrze rumiane i bakłażan będzie miękki po naciśnięciu, 15 do 20 minut; jeśli używasz 1 piekarnika, Zmień pozycje patelni po 7 do 9 minutach.
Wyjmij koper z piekarnika i wyrzuć wszelkie przypalone okruchy.
Posypać bakłażanem z 1/2 sera.
Piec, aż ser jest lekko rumiane, 3 do 4 minut więcej.
W międzyczasie, w 1-do 2-quart patelni na średnim ogniu, wymieszać sos do makaronu i wina, aż do wrzenia, 2 do 4 minut.
Ułóż równe ilości bakłażana i kopru włoskiego na ciepłych talerzach obiadowych; udekoruj liśćmi kopru włoskiego.
Posypać pozostałym serem. Łyżka sosu na talerze; dodać sól i pieprz do smaku.