Bakłażan z kaparami i czerwoną papryką
Bakłażan z kaparami i czerwoną papryką może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 41 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz cebulę, kapary, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Grillowany Bakłażan, Mozzarella, Żółta Papryka I Kapary, Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania, oraz Bakłażan z kaparami i oliwkami.
Instrukcje
Przekłuć bakłażana kilka razy widelcem; umieść na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Broil 30 minut lub do poczernienia, obracając często. Bakłażan lekko ostudzić; obrać i posiekać.
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 15 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 15 minut. Obrać i posiekać.
Połączyć bakłażan, papryka, cebula, i pozostałe składniki w średniej misce; wrzucić dobrze.