Bakłażan, pomidor i parmezan (Melanzane alla Parmigiana)
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i pierwotne przepisy do repertuaru, bakłażan, pomidor & piec parmezan (Melanzane alla Parmigiana) może być przepis należy spróbować. Na $1.8 za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 10g białka, oraz 19g tłuszczu. Jeśli masz bakłażany, oliwę z oliwek, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 514 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Melanzane alla Parmigiana-bakłażan parmigiana, Bakłażan parmezan (Melanzane alla Parmigiana), oraz Parmigiana di Melanzane (bakłażan parmezan) i sos pomidorowy ze świeżych ziół.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Na płytkiej patelni wymieszać czosnek i 4 łyżki oliwy z oliwek. Gotować na dużym ogniu przez 3 min, wrzucić pomidory, następnie dusić przez 8 min, mieszając co jakiś czas. Wymieszać z pomidorem czystym.
W międzyczasie rozgrzej patelnię na patelni, aż będzie bardzo gorąca.
Kilka bakłażanów posmaruj odrobiną oleju, a następnie dodaj do patelni. Gotować na dużym ogniu, aż dobrze rumiane i gotowane przez, o 5-7 min. Obróć je w połowie gotowania. Podnieś na papier kuchenny i wykonaj następną partię.
Gdy wszystkie bakłażany są ugotowane, połóż kilka z nich na dnie naczynia żaroodpornego, a następnie polej sosem.
Posypać parmezanem i liśćmi bazylii.
Dodaj przyprawę, a następnie powtórz ten proces z pozostałymi składnikami. Na koniec wlać jajko na wierzch, posypać trochę więcej parmezanu, następnie piec przez 20 min lub do momentu, aż polewa będzie złota.