Bakłażan Parmigiana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1295 kalorii, 69g białka, oraz 71 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 6,13 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jajka, liście tymianku, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 50 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Bakłażan Parmigiana bez Parmigiana!, Bakłażan Parmigiana, oraz Bakłażan Parmigiana dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Naprawdę myślę, że to jest to, co zjadłbym na mój ostatni posiłek na Ziemi. To takie proste, a kiedy zrobione dobrze, wzniosłe. Nie mogę przestać tego jeść!;
3
Do sosu pomidorowego: na dużej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać cebulę i czosnek i doprawić solą i płatkami czerwonej papryki. Gotować, aż cebula stanie się przezroczysta, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Dodać cukier i pomidory z puszki. Użyj drewnianej łyżki, aby rozbić całe pomidory i gotować 10 do 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Smak przypraw, pomidory powinny być dość rozbite, a smaki zbliżają się do siebie. Gotować przez kolejne kilka minut, jeśli pomidory nadal smakują, jak potrzebują trochę więcej czasu, aby rozbić. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
14 Filiżanek Startego Sera Romano
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6
Dla bakłażana (ten krok jest opcjonalny, zostaw go, jeśli masz ograniczony czas): ułóż rundy bakłażana w jednej warstwie na 2 blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
7
Posypać solą po obu stronach każdego plastra i pozostawić na około 1 godzinę. Solenie wydobywa płynny i gorzki smak. Po godzinie spłucz zimną wodą i dokładnie osusz ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
8
Mąkę przełożyć do średniej miski i doprawić solą i pieprzem. W innej misce ubijamy jajka z mlekiem i doprawiamy solą i pieprzem. W trzeciej misce, połączyć bułkę tartą z oregano i świeże liście tymianku i doprawić solą i pieprzem. Dip każdy plasterek bakłażana w mące i strząsnąć nadmiar. Następnie zanurz w mieszance jajecznej, a na koniec w bułce tartej. Upewnij się, że płaszcz po obu stronach każdego kawałka bakłażana. Ułóż je w pojedynczych warstwach na blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Na dużej patelni wlać wystarczającą ilość oleju, aby zgromadzić około 1/2 cala na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Podgrzać olej, aż zacznie lekko palić (alternatywnie, test z termometrem i czekać, aż olej rejestruje między 380 Stopni F i 400 stopni F). Użyj pary szczypiec kuchennych, aby dodać jedną warstwę bakłażana do patelni. Gotować je, aż będą złote, o 2 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Wyjąć z oleju i przenieść do blachy do pieczenia wyposażony w ręcznik kuchenny tak bakłażan może spuścić jak inni gotować. Doprawić lekko solą. Uważaj, aby podgrzać olej z powrotem do temperatury przed dodaniem kolejnej partii plastrów na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Do montażu: w 9 przez 13-calowe naczynie do pieczenia, łyżka około 1/4 sosu pomidorowego na dole. Top z warstwą smażonego bakłażana; plastry bakłażana mogą się nieznacznie nakładać. Top z około 1/3 plastrów mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
14
Posypać około 1/4 parmezanu i serów provolone. Wierzch z warstwą rozdartych liści bazylii. Łyżka sosu i powtórzyć warstw 2 więcej razy, aby 3 warstwy. Zakończ pozostałą mozzarellą. Ostrożnie docisnąć mocno warstwy do naczynia po złożeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Provolon
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
15
Umieścić naczynie w górnej części piekarnika i gotować, aż ser topi się i bąbelki, 35 do 40 protokół. Na dodatkowe brązowienie, umieścić naczynie pod brojlerem na minutę lub dwie tuż przed podaniem, aby uzyskać dodatkowe brązowy serowy top. Zawsze skubię trochę tego, zanim podzielę się nim z przyjaciółmi!
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.