Bakłażan Kuku
Bakłażan Kuku może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 329 kalorii, 11g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz parmigiano-reggiano, akompaniamenty: jogurt pełnotłusty; mięta, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 112 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kuku-Ye Shivid Baqali (Fresh Fava Bean and Dill Weed Kuku), Kurczak Z Grilla - (Kuku Wa Kuchoma), oraz Dyni i zieleniny Kuku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Bakłażan piec, ściąć boki w dół, w naoliwionej płytkiej patelni do pieczenia, aż bardzo miękkie, o 30 protokół. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, zeskrobać mięso do robota kuchennego, odrzucając skórę i przecieru, aż będzie gładka.
Dodać żółtka, ser, czosnek, sok z cytryny, pieprz i 3/4 łyżeczki soli i pulsować aż do wymieszania.
Wlać roztopione masło do 6-cup (1 1/2-quart) gratin dish lub 91/2-calowy talerz deep-dish pie i przechylić do pokrycia dna. Ubij białka z pozostałą 1/4 łyżeczki soli za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż po prostu trzymać sztywne szczyty. Złóż jedną trzecią białek do mieszanki bakłażanów, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie. Łyżka do zapiekanki.
Piec, aż złoty i nadmuchany, 25 do 30 protokół.