Bakłażan i grzyby z dzikim ryżem
Bakłażan i grzyby z dzikim ryżem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 6. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Mieszanka masła, rosół z kurczaka, ryż i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Farsz ryżowy z dzikimi grzybami, Dziki ryż z grzybami, oraz Dziki ryż z pieczarkami i pietruszką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło i 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni.
Dodać bakłażan i smażyć do miękkości, o 5 protokół.
Usuń bakłażana z patelni i utrzymuj ciepło.
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni, i smażyć cebulę i grzyby do miękkości, o 5 protokół. Powrót bakłażana na patelnię i doprawić czosnkiem, solą, pieprzem i włoską przyprawą. Gotować i mieszać przez jedną minutę, aby wymieszać smaki.
Wymieszaj bulion z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut, aż większość płynu zostanie zmniejszona lub wchłonięta. Wymieszaj śmietanę z zupy grzybowej, pół na pół śmietany i ugotowanego dzikiego ryżu. Dusić na małym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem w razie potrzeby.