Baklava kokosowo-pistacjowa

Baklava kokosowo-pistacjowa
Need a deser wegetariański? Kokosowo-pistacjowa Baklava może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Ten przepis służy 24. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soku z limonki, kokosa, pistacji i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pistacjowa Baklava, Dzień 12: Pistacjowa Baklawa, oraz Baklava orzechowo-pistacjowa.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 13-by-9-by-2-calowa patelnia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż arkusze ciasta filo, ułóż stos na powierzchni roboczej i przykryj papierem woskowym, a następnie wilgotnym ręcznikiem kuchennym, aby nie wyschło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Papier WoskowanyPapier Woskowany
3
Usuń 2 kawałki filo, umieść je na patelni i posmaruj 1 łyżką masła. Kontynuuj w ten sam sposób z phyllo i masłem, aż użyjesz 24 arkuszy phyllo.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Aby nadzienie: wymieszać Kokosowe, pistacje, cukier, wodę, wodę z kwiatu pomarańczy i sól w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatu PomarańczyWoda Z Kwiatu Pomarańczy
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
KokosKokos
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Połowę nadzienia równomiernie posypać filo na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Umieść 2 arkusze filo na patelni i posmaruj je 1 łyżką masła. Kontynuuj w ten sam sposób, aż użyjesz 12 arkuszy phyllo.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Pozostałe nadzienie rozprowadzić na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Warstwę i masło pozostałą filo w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
9
Wierzchnią warstwę ciasta obficie posmarować masłem, a pozostałe masło wylać na wierzch. Ostrym nożem pokrój baklawę wzdłuż na 4 paski, a następnie w poprzek na 6 pasków, uważając, aby nie docisnąć filo.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
10
Piec przez 30 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 149° i piec przez 1 godzinę i 10 do 15 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Aby zrobić syrop: doprowadzić cukier, wodę i sól do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, lub aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Wyjmij rondel z ognia i wymieszaj z wodą z kwiatu pomarańczy i sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatu PomarańczyWoda Z Kwiatu Pomarańczy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Przenieść baklavę do stojaka z drutu i ostudzić przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
14
Posypać posiekanymi pistacjami i równomiernie polać syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
SyropSyrop
15
Ostudzić całkowicie na stojaku. (Baklava może być przechowywana w temperaturze pokojowej, szczelnie przykryta, do 2 dni.)
16
Pokroić na kawałki ostrym nożem i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
17
Z soczystych deserów kokosowych Lori Longbotham. Copyright © 2009 by Lori Longbotham; photographs copyright © 2009 by Lucy Schaeffer. Wydany przez Chronicle Books LLC.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Magazyn