Baklava Jabłkowa
Apple Baklavan jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 24 i kosztuje $1.0 za porcję. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka skórki cytryny, cynamon, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Baklava Jabłkowa, Dekonstrukcyjna Baklawa jabłkowa, oraz Dekonstrukcyjna Baklawa jabłkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na arkuszu wyłożonym pergaminem połóż 1 arkusz filo i posmaruj masłem. Powtórz proces z 3 więcej arkuszy. Pozostałe prześcieradła przykryć wilgotnym ręcznikiem i odstawić. Do wypełnienia umieścić sok z cytryny i skórkę, miód, cynamon, jabłka i posiekane orzechy i delikatnie podgrzewać przez 3 minuty odstawić do ostygnięcia.
Rozprowadzić 1/3 mieszaniny na maślany stos filo. Top mieszanka jabłek z innym stosem maślanego filo. Powtórz proces, aż mieszanina i filo zniknie(powinny być 3 warstwy).
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni przez 1 godzinę.
Wymieszać cukier, miód, wodę i cytrynę i doprowadzić do duszenia.
Wyjąć skórkę z cytryny i zalać baklavą.
Namoczyć na noc, pokroić w kwadraty i podawać.