Bajeczny Domowy Chleb

Bajeczny Domowy Chleb
Bajeczny domowy chleb wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1308 kalorii, 35g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 86 centów za porcję. 673 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz sól, olej roślinny, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest znakomite. Spróbuj Bajeczny Chleb Bananowy Bundt Pan, Domowy Chleb Ciabatta {I Najlepszy Chleb Czosnkowy Na Ziemi}, oraz Domowy Chleb Jajeczny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce miksera elektrycznego wymieszaj 1/2 szklanki ciepłej wody, 1 łyżkę cukru, 1/4 szklanki mąki chlebowej i drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Niech rosną przez około 5 minut. Będzie bąbelek prawie natychmiast.
3
Zmierz owies, 4 1/2 szklanki ciepłej wody, mąkę pełnoziarnistą, sól, 2/3 szklanki cukru i 2/3 szklanki oleju do miski do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
4
Wymieszać na małej prędkości z hakiem do ciasta przez 1 do 2 minut. Zwiększ prędkość lekko i zacznij dodawać mąkę chlebową 1/2 do 1 szklanki na raz, aż ciasto odciągnie się od boków miski. Wilgotność określa, ile mąki potrzebujesz, zanim chleb odciągnie się od krawędzi miski. To normalne, że ciasto jest lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Umieść ciasto w naoliwionej misce i obróć, aby pokryć powierzchnię. Przykryć wilgotną szmatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Odstawić w ciepłym miejscu na 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
7
Ciasto podzielić na 6 sztuk. Kształt bochenki, i umieścić w smarowane 8 x 4 calowe patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
8
Pozostawić do wyrośnięcia, aż ciasto będzie 1 cal powyżej krawędzi patelni, zwykle 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
9
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 35 minut, lub aż topy są rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
10
Pozostaw do ostygnięcia w patelniach na 10 minut, a następnie odwróć się na stojaki z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn