Bajeczny Domowy Chleb
Bajeczny domowy chleb wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1308 kalorii, 35g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 86 centów za porcję. 673 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz sól, olej roślinny, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest znakomite. Spróbuj Bajeczny Chleb Bananowy Bundt Pan, Domowy Chleb Ciabatta {I Najlepszy Chleb Czosnkowy Na Ziemi}, oraz Domowy Chleb Jajeczny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera elektrycznego wymieszaj 1/2 szklanki ciepłej wody, 1 łyżkę cukru, 1/4 szklanki mąki chlebowej i drożdże.
Niech rosną przez około 5 minut. Będzie bąbelek prawie natychmiast.
Zmierz owies, 4 1/2 szklanki ciepłej wody, mąkę pełnoziarnistą, sól, 2/3 szklanki cukru i 2/3 szklanki oleju do miski do mieszania.
Wymieszać na małej prędkości z hakiem do ciasta przez 1 do 2 minut. Zwiększ prędkość lekko i zacznij dodawać mąkę chlebową 1/2 do 1 szklanki na raz, aż ciasto odciągnie się od boków miski. Wilgotność określa, ile mąki potrzebujesz, zanim chleb odciągnie się od krawędzi miski. To normalne, że ciasto jest lepkie.
Umieść ciasto w naoliwionej misce i obróć, aby pokryć powierzchnię. Przykryć wilgotną szmatką.
Odstawić w ciepłym miejscu na 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Ciasto podzielić na 6 sztuk. Kształt bochenki, i umieścić w smarowane 8 x 4 calowe patelnie.
Pozostawić do wyrośnięcia, aż ciasto będzie 1 cal powyżej krawędzi patelni, zwykle 1 godzinę.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 35 minut, lub aż topy są rumiane.
Pozostaw do ostygnięcia w patelniach na 10 minut, a następnie odwróć się na stojaki z drutu, aby całkowicie ostygnąć.