Bagietki z kurczakiem, bekonem i rukolą
Bagietki z kurczaka, bekonu i rukoli wymagają mniej więcej 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 92 centów za porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 266 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz rashers unsmoked back bacon, crème fraîche, limonka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 56%. Podobne przepisy to Sałatka z grillowanym kurczakiem i rukolą z boczkiem kanadyjskim, Wietnamskie bagietki z kurczaka (Bhan Mi), oraz Bagietki z grillowanym kurczakiem i pomidorowym Pesto.
Instrukcje
Weź dużą garść rukoli, z grubsza odrywaj duże łodygi, a następnie włóż do mini blendera lub robota kuchennego (lub użyj blendera ręcznego) z crme frache i dobrym wyciśnięciem soku z limonki. Ubijamy, aż rukola zostanie drobno posiekana, następnie doprawiamy pieprzem i schładzamy, aż będzie gotowa do złożenia.
Smażyć boczek (w razie potrzeby partiami) na średnim ogniu przez 8-10 minut, obracając, aż będzie złoty i chrupiący. W międzyczasie, rozdrobnić lub pokroić kurczaka.
Bagietki podzielić na pół wzdłuż i posmarować wnętrzności sokami z patelni boczkowej, a następnie włożyć kurczaka i boczek do środka. Wierzch z garścią rukoli, a następnie na koniec dodać dobrą łyżkę rukoli crme frache przed wkładaniem.