Baccalan alla Venetan jest pescatarian przepis z 4 porcjami. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 81g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 716 kalorii. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 49 godzin i 10 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, polenta, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Podobne przepisy to Cod, styl Rzymski: Baccalan alla Romana, Dorsz solony z pomidorami i kaparami (Baccalà alla Vesuviana), oraz Baccalà alla napoletana (dorsz duszony w stylu neapolitańskim).
Instrukcje
1
W 12 do 14-calowej patelni saute, podgrzać 2 łyżki na średnim ogniu do gorąca, ale nie palić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać cebulę i anchois i gotować, aż sardele są rozbicia, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardele
20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać 1 cienko pokrojony czosnek i kontynuować gotowanie, aż anchois całkowicie się rozpuści, o więcej 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardele
1 Pomarańcza, Skórka
4
W międzyczasie usuń skórę z odtworzonego dorsza i pokrój miąższ na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
5
Pokrój oba kawałki ryby przekrojowo na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
6
Umieść mąkę i 2 łyżki Parmigiano w oddzielnych płytkich miseczkach. W mące zagrzebać kawałek ryby, następnie ser i odstawić. Powtórz z pozostałymi kawałkami ryby. Na dużej patelni podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Parmigiano Reggiano
Sos żurawinowy, Do Podania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Dodać kawałki ryby i pozostałe 10 cienko pokrojonych ząbków czosnku. Rybę ugotować na złoty kolor, następnie obrócić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
8
Dodaj mieszankę cebuli anchois i mleka i doprowadzić do wrzenia. Płatki ryby widelcem, aby zobaczyć, czy jest gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardele
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
9
Dodać 1/2 szklanki startego sera i skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Podziel gorącą polentę równomiernie pomiędzy 4 rozgrzane miski. Łyżka gorącego dorsza i sos na polenta i podawać natychmiast.
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Mżawka w polencie cienkim strumieniem, stale ubijając, aż cała polenta zostanie włączona i mieszanina zacznie gęstnieć. Przełączyć na drewnianą łyżkę, zdjąć ciepło i nadal mieszać, aż będzie gęsta jak pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.