Need a deser bezglutenowy? Ciasto z jabłkami babci Lorraine może być super przepisem do wypróbowania. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Ten przepis służy 8. Mieszanka soli, mielonego cynamonu, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 19 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Babunia Lorraine Jabłko Anioł jedzenie ciasto, Ciasto Cynamonowo-Jabłkowe Angel Food Cake, oraz Apple-Spice Angel Food Cake.
Instrukcje
1
Jabłka umieścić w dużej misce z 1 puszki sody i 1 1/2 szklanki wody.
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Odstawić na 5 minut.
3
Na dużej patelni na średnim ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodaj brązowy cukier, melasę, syrop klonowy, cynamon i sól. Mieszaj, aż cukier się rozpuści i zacznie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
4 Szklanki Mąki Pszennej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Dodaj brandy jabłkowe, pekany, rodzynki i jabłka. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut lub aż jabłka są miękkie i ciecz zmniejszyła się do syropowatej konsystencji.
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.