Babas au Calvado z szkliwionymi jabłkami

Babas au Calvado z szkliwionymi jabłkami
Babas au Calvado ze szkliwionymi jabłkami to Wegetariańskie napój. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mleka, glazurowanych jabłek i crème fraîche, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Szkliwione Pierścienie Do Squasha, Klon-Szkliwione Pierścienie Owocowe, oraz Wanilan i kardamon-szkliwione pierścienie Acorn Squash dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło osiem 1/3-cup formy pierścieniowe. W misce miksera elektrycznego dowód drożdże z cukrem w mleku przez 5 minut, lub aż mieszanina jest spieniona. Wymieszać w 1/4 szklanki mąki, wymieszać mieszaninę, aż będzie gładka, i pozostawić do wyrośnięcia gąbki, przykryte, w ciepłym miejscu przez 20 minut, lub aż będzie podwójne luzem. W małej misce ubić lekko jajko i sól. Do mieszaniny drożdży dodać pozostałą 1/2 szklanki mąki w 2 partiach na przemian z mieszanką jajeczną, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat w maśle, 1 kawałek na raz, bicie dobrze po każdym dodatku, i cynamon i ubić ciasto, skrobanie w dół stronie miski, przez 3 protokół. (Ciasto będzie bardzo miękkie.) Podzielić ciasto między przygotowane formy pierścieniowe ustawione w galaretce-roll patelni, niech babas wzrosnąć, odkryte, przez 15 minut, lub aż są one po prostu nawet z wierzchołkami form, i piec nawet z wierzchołkami form, i piec je w środku nagrzanego 191°. piekarnik przez 15 minut, lub aż będą złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Przenieś babas w formach do stojaka ustawionego na innej patelni z galaretką i pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut lub aż będą tylko ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
W małym rondlu połączyć cukier i wodę, doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści i gotować syrop na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z Calvadosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
W małym rondlu połączyć galaretkę, Calvados i cukier, doprowadzić mieszaninę do wrzenia, i gotować na wolnym ogniu, mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Uruchom cienki, ostry nóż wokół środka i boku każdej formy i odwróć babas na stojaku. Rezerwa 1/2 szklanki syropu w miarce, łyżka pozostałego syropu, ogrzany do ogrzania, nad babas, ponowne użycie syropu, który kapie na patelnię, aż wszystko się wchłonie, i pozostawić babas stać na 15 minut. Babas można przygotować do tego punktu 1 dzień wcześniej, trzymać na stojaku ustawionym nad patelnią z galaretką i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Posmaruj glazurę, ogrzaną do ogrzania, ostrożnie nad babami. Babas mogą być oszklone 1 godzinę wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
4
Zarezerwuj od 6 do 8 małych pierścieni jabłek. Ułóż pozostałe pierścienie jabłek dekoracyjnie w nakładające się pierścienie na każdej z 6 do 8 talerzy, pokryj je babami i udekoruj każdą Babę łyżką creème fraîche. Złóż zarezerwowane pierścienie jabłek na pół i zwiń połówki w stożki, aby przypominały pąki kwiatowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Udekoruj każdą Babę "pączkiem" z pierścienia jabłkowego i opryskaj nią trochę zarezerwowanego syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn