Baba z rumem
Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 94 centów za porcję. Mieszanka aktywnych drożdży, soli, rumu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Baba Ghanoush, oraz Baba Ghanoush.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 385 stopni F.
Masło, następnie mąkę, 12-filiżankę muffinki patelni, i odstawić.
W małej misce wymieszaj drożdże i ciepłą wodę, aż drożdże się rozpuszczą.
Dodaj 1/8 szklanki mąki, mieszając, aż powstanie pasta. Odstawić na 10 minut.
W misce do miksowania ubij masło i cukier razem z mikserem elektrycznym przez około 5 do 6 minut, aż uformuje się lekka wstążka.
Usuń ubijaki i oczyścić wszystkie mieszaniny masła off ubijaki do miski.
Umieść haczyk do ciasta na mikserze i dodaj mieszaninę drożdży, pozostałą mąkę, sól, jajka i żółtka i dobrze wymieszaj, około 8 do 9 minut, aż ciasto oderwie się od boków miski.
Ciasto wyjąć z miski i podzielić na 12 równych porcji.
Umieść każdą porcję w filiżance przygotowanej patelni muffin, przykryj ręcznikiem i pozostaw na 1 godzinę, aby podwoić luzem.
Umieścić ciasta w piekarniku i piec przez 20 do 25 minut, aż gotowane przez lub gdy wykałaczka weszła w centrum wyjścia czyste.
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia na stojaku na ciasto przez 20 minut.
Wyjmij ciasta z patelni i umieść je na blasze.
W małym rondlu podgrzej wodę i cukier do wrzenia i wymieszaj, aby rozpuścić cukier. Obniżyć ogień do bardzo wysokiej dusić i gotować 15 minut, aby utworzyć syrop cukrowy.
Zdjąć z ognia, dodać rum, wymieszać i pozostawić do ostygnięcia 5 minut.
Poke wierzchołki ciasta z patykiem popsicle do postaci 8 do 10 smukłych otworów. Łyżkę syropu rumowego nad ciastami i do otworów, i powtórzyć dwa razy z syropem, który spływa z dna.
Podawać z niesłodzoną bitą śmietaną.