Bab ' s New England Seafood Chowder
Bab ' s New England Seafood Chowder może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 452 kalorie. Ten przepis służy 10. Na 4,88 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz boczek, mięso małży, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to New England Seafood Chowder, New England Seafood Chowder, oraz zdrowa zupa z owoców morza w Nowej Anglii.
Instrukcje
Roztopić masło w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Gotować i mieszać boczek w roztopionym maśle, aż chrupiące, o 10 protokół.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, zachowując kapanie w garnku.
Dodaj cebulę i seler do zastrzeżonych kapieli; gotować i mieszać, aż cebula będzie przezroczysta, 5 do 7 protokół.
Wymieszaj czosnek, tymianek, pieprz, przyprawy do owoców morza i paprykę do mieszanki cebuli.
Posypać mąką i wymieszać; gotować przez 2 minuty. Złożyć ziemniaki do mieszanki.
Wlać wywar z owoców morza na mieszaninę.
Dodaj liście laurowe. Doprowadzić bulion na wolnym ogniu; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie i ciecz zgęstnieje według własnych upodobań, 20 do 30 minut.
Wymieszaj odparowane mleko do gotującego się stada; dodaj dorsza, przegrzebki, mięso małży i krewetki. Kontynuuj gotowanie mieszaniny na wolnym ogniu, aż owoce morza są gotowane przez, o 5 protokół.
Udekorować natką pietruszki do podania.