Budyń chlebowy bez cukru z sosem Whiskey
Bezcukrowy budyń chlebowy z sosem Whiskey może być tylko deserem, którego szukasz. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 184 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, rodzynki, margarynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Budyń chlebowy z sosem Whiskey, Budyń chlebowy z sosem Whiskey, oraz Budyń chlebowy suflet z sosem Whiskey.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Przełóż chleb na kawałki i umieść w dużej misce.
Wlać mleko na chleb i zmiażdżyć rękami, aż dobrze wymieszane. Wymieszać 3 jajka, 2 szklanki słodzika, wanilię, 3 łyżki margaryny i rodzynki do równomiernego wymieszania.
Przełożyć na przygotowaną patelnię.
Piec przez 45 do 60 minut w nagrzanym piekarniku lub do bardzo twardego.
Aby zrobić sos: w średniej misce, śmietany razem 1 szklanka słodzika i 1 jajko, aż będzie gładka. Stopniowo wymieszać roztopioną margarynę i kontynuować mieszanie w celu rozpuszczenia substancji słodzącej. Jeśli sos jest trudny do wymieszania, można go delikatnie podgrzać, ale należy uważać, aby nie skrzepnąć jajka. Stopniowo wymieszaj whisky, która powinna sprawić, że sos będzie kremowo gładki.
Podawać: pozostawić budyń do całkowitego ostygnięcia, a następnie pokroić w kostkę i umieścić w poszczególnych żaroodpornych potrawach.
Zalać sosem i podgrzać pod brojlerem, aż złoty, o 3 protokół.