Azjatyckie Warzywa Stir-Fry

Azjatyckie Warzywa Stir-Fry
Azjatyckie warzywa Stir-Fry może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 288 kalorii, 15g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz warzywa stir-fry, olej sezamowy, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Azjatyckie Warzywa Stir-Fry, Azjatyckie Warzywa Stir Fry, oraz Azjatyckie Warzywa Stir Fry.

Instrukcje

1
Ryż ugotować w 1 szklance wody zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aby uzyskać 2 szklanki ugotowanego ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
WodaWoda
2
Posypać 1 łyżka sosu sojowego na tofu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę w małej misce; mieszaj, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj 1/4 szklanki sosu sojowego i octu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
5
Rozgrzać olej sezamowy na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj czosnek i imbir; smażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
7
Dodaj warzywa; smażyć 3 minuty. Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej i dodać do patelni. Smażyć 3 minuty lub aż warzywa będą chrupiące-delikatne i sos jest gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WarzywaWarzywa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać mieszaninę tofu; gotować do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
10
ocena carbo: 28

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn