Azjatycki groszek cukrowy i kapusta

Azjatycki groszek cukrowy i kapusta
Jeśli masz około 20 minut do spędzenia w kuchni, Azjatycki groszek cukrowy i kapusta mogą być świetne bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 1g tłuszczu i w sumie 75 kalorii. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 89 centów za porcję. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Ten przepis z Taste of Home wymaga octu ryżowego, sosu hoisin, azjatyckiego sosu chili srirachan i sezamu. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Z łyżką wynik 56%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Azjatycki Groszek Cukrowy, Groszek cukrowy w stylu azjatyckim, oraz Azjatycka Sałatka z makaronem z bakłażanem, groszkiem cukrowym i dressingiem z limonki.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotuj 6 szklanek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj groszek; przykryj i gotuj przez 1-2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
3
Odcedź i natychmiast umieść groszek w lodowatej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
4
Odcedź i osusz.
5
Do dressingu w małej misce ubij sos hoisin, sos sojowy, nektar z agawy, sok z limonki, ocet i sos chili. W dużej misce wymieszaj groszek, kapustę i sezam.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Sos HoisinSos Hoisin
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodaj opatrunek; wrzucić do płaszcza.

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Dr. poluzuj Dr. L Riesling. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Dr L Riesling
Dr L Riesling
"...zaskakująco złożona i wyjątkowa wartość w prawie suchym Riesling... Po cytrynowym, zielonym jabłku, mokrym kamieniu i lekko kwiatowym aromacie następuje chrupiące, nasycone łupkiem podniebienie i wykończenie soczystych cytrusów i jabłek, olejów orzechowych, soli mineralnych i mokrego kamienia..."- Wine Advocate " to wino musi być jedną z najlepszych ofert w Mosel Riesling. "Wprowadzający" Riesling Ernsta Loosena charakteryzuje się smakami świeżej brzoskwini i moreli, zrównoważonymi sporą ilością orzeźwiającej kwasowości. Świetny aperitif."- Magazyn Food & Wine
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn