Azjatycki Aromatyczny Kurczak
Azjatycki aromatyczny kurczak to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.52 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz mniej sodu rosół z kurczaka, pastę chile, sherry i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Aromatyczny Kurczak Rendang, Aromatyczny kurczak z sułtankami, oraz Aromatyczne curry z kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 9 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Dodać kurczaka do worka; uszczelnić i marynować w lodówce co najmniej 6 godzin lub do 24 godzin, obracając torebkę od czasu do czasu.
Wyjąć kurczaka z worka, rezerwując marynatę.
Wlać marynatę do dużej patelni; wymieszać bulion. Ułóż kurczaka w bambusowym parowcu pokrytym sprayem do gotowania; przykryj pokrywką parowca.
Umieścić bambusowy parowiec na patelni; doprowadzić mieszaninę marynaty do wrzenia. Kurczak na parze 18 minut lub aż termometr włożony w środek piersi zarejestruje 16
Przełożyć kurczaka na talerz.
Wyjąć parowiec z patelni. Przecedzić mieszaninę marynaty przez drobne sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Powrót mieszaniny marynaty do patelni; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 2 protokół).
SOS podawać z kurczakiem.
Uwaga na wino: ten przepis zawiera wiele pikantnych elementów, takich jak sos sojowy i hoisin, dzięki czemu nadaje się do lżejszych czerwonych win. Li Veli Passamante 2005 (1$
wykonany jest z włoskich winogron negroamaro i oferuje warstwy suszonych wiśni, borówki i ziół. Lekkie ciało wina i jasny kwas, wraz z miękkimi taninami, pozwalają mu dopasować złożoność tego dania bez obezwładniania go. Jeffery Lindenmuth
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego można spróbować to Mulderbosch Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Mulderbosch Chenin Blanc
Mocny nos guawy, skórki limonki i dojrzałej gruszki usztywniony wiciokrzewem i kwiatami pomarańczy. Soczyste podniebienie z bogatymi owocami pasji, przechodzącymi od nosa i kończącymi się cierpkimi cechami grejpfruta. Orzeźwiającą kwasowość doskonale niweluje Kremowy środek podniebienia i subtelna przyprawa pochodząca z dębu. Rocznik 2011 to bardziej owocowy styl, który jest świeższy i bardziej suchy w porównaniu do rocznika 2010. Rozkosznie dostępne wino, które jest bardziej smakowite w ustach.Partner z skorupiakami, grillowanym tuńczykiem, grillowanymi sardynkami, cytryną i pieczonym kurczakiem ziołowym lub gulaszem warzywnym.