Azjatycki Aromatyczny Kurczak

Azjatycki Aromatyczny Kurczak
Azjatycki aromatyczny kurczak to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.52 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz mniej sodu rosół z kurczaka, pastę chile, sherry i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Aromatyczny Kurczak Rendang, Aromatyczny kurczak z sułtankami, oraz Aromatyczne curry z kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 9 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Dodać kurczaka do worka; uszczelnić i marynować w lodówce co najmniej 6 godzin lub do 24 godzin, obracając torebkę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Wyjąć kurczaka z worka, rezerwując marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Wlać marynatę do dużej patelni; wymieszać bulion. Ułóż kurczaka w bambusowym parowcu pokrytym sprayem do gotowania; przykryj pokrywką parowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Umieścić bambusowy parowiec na patelni; doprowadzić mieszaninę marynaty do wrzenia. Kurczak na parze 18 minut lub aż termometr włożony w środek piersi zarejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Przełożyć kurczaka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Wyjąć parowiec z patelni. Przecedzić mieszaninę marynaty przez drobne sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Powrót mieszaniny marynaty do patelni; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 2 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
SOS podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Uwaga na wino: ten przepis zawiera wiele pikantnych elementów, takich jak sos sojowy i hoisin, dzięki czemu nadaje się do lżejszych czerwonych win. Li Veli Passamante 2005 (1$
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
wykonany jest z włoskich winogron negroamaro i oferuje warstwy suszonych wiśni, borówki i ziół. Lekkie ciało wina i jasny kwas, wraz z miękkimi taninami, pozwalają mu dopasować złożoność tego dania bez obezwładniania go. Jeffery Lindenmuth
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie SuszoneWiśnie Suszone
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę
WinogronaWinogrona
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn