Autentyczny Niemiecki Chleb (Bauernbrot)
Autentyczny Niemiecki chleb (Bauernbrot) może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 842 kalorie, 26g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Mieszanka ciepłej wody, cukru, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Bauernbrot (Niemiecki chleb rolniczy), Autentyczne Niemieckie Precle, oraz Autentyczna Niemiecka Sałatka Ziemniaczana.
Instrukcje
Najpierw zrób starter na zakwasie. Pokruszyć drożdże w dużej misce.
Ubij w 1 litrze ciepłej wody i 2 łyżkach cukru do rozpuszczenia. Woda powinna być tylko nieco cieplejsza niż temperatura ciała. Stopniowo ubijaj 4 szklanki mąki, nadal mieszając, aż wszystkie grudki znikną. Przykryć ręcznikiem do naczyń i odstawić na 24 godziny w temperaturze pokojowej.
Po 24 godzinach dobrze wymieszać, przykryć i odstawić kolejne 24 godziny. Będzie to cienki, jasny zakwas, który jest następnie gotowy do użycia.
W dużej misce wymieszać mąkę żytnią, 4 szklanki mąki uniwersalnej, sól i cukier.
Wymieszać w przystawce do zakwasu drewnianą łyżką, następnie wymieszać w 2 szklankach ciepłej wody. Przenoszę ciasto do wytrzymałego miksera stojącego, aby wymieszać pierwsze kilka minut, a następnie nie może obsługiwać ciężkiego ciasta i zaczynam używać rąk, obracając ciasto na mąkę. Czysty blat działa najlepiej. Wyrobić ciasto, dodając kilka łyżek wody na raz, jeśli jest zbyt sztywne. Złożyć ciasto na, ciągnąć go od siebie, co można zrobić, aby uzyskać to ugniatane dobrze. Całkowity czas ugniatania powinien wynosić od 15 do 20 minut, aby uzyskać gładkie ciasto.
Umieścić ciasto w dużej misce, przykryć i odstawić do podwojenia, 1 do 2 godzin.
Gdy ciasto wyrośnie, zeskrobać je z miski i z powrotem na mąkę. Zagnieść przez około 5 minut. Jest to ważne, aby aktywować gluten. Uformować na 1 lub 2 długie bochenki.
Umieść na blachach do pieczenia i odstaw na około 1 godzinę, lub aż palec pozostawi wrażenie, gdy delikatnie szturchniesz chleb.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Piec chleb przez około 45 minut na 2 bochenki, 1 1/2 godziny, jeśli jeden duży Bochenek. Nie martw się, jeśli skórka jest ciemna. Chleb będzie pyszny, podobnie jak skorupa. Całkowicie schłodzić przed cięciem. Zawsze zamrażam połowę.