Autentyczny Niemiecki Chleb (Bauernbrot)

Autentyczny Niemiecki Chleb (Bauernbrot)
Autentyczny Niemiecki chleb (Bauernbrot) może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 842 kalorie, 26g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Mieszanka ciepłej wody, cukru, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Bauernbrot (Niemiecki chleb rolniczy), Autentyczne Niemieckie Precle, oraz Autentyczna Niemiecka Sałatka Ziemniaczana.

Instrukcje

1
Najpierw zrób starter na zakwasie. Pokruszyć drożdże w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przystawka Do ZakwasuPrzystawka Do Zakwasu
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ubij w 1 litrze ciepłej wody i 2 łyżkach cukru do rozpuszczenia. Woda powinna być tylko nieco cieplejsza niż temperatura ciała. Stopniowo ubijaj 4 szklanki mąki, nadal mieszając, aż wszystkie grudki znikną. Przykryć ręcznikiem do naczyń i odstawić na 24 godziny w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Po 24 godzinach dobrze wymieszać, przykryć i odstawić kolejne 24 godziny. Będzie to cienki, jasny zakwas, który jest następnie gotowy do użycia.
4
W dużej misce wymieszać mąkę żytnią, 4 szklanki mąki uniwersalnej, sól i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Mąka żytniaMąka żytnia
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wymieszać w przystawce do zakwasu drewnianą łyżką, następnie wymieszać w 2 szklankach ciepłej wody. Przenoszę ciasto do wytrzymałego miksera stojącego, aby wymieszać pierwsze kilka minut, a następnie nie może obsługiwać ciężkiego ciasta i zaczynam używać rąk, obracając ciasto na mąkę. Czysty blat działa najlepiej. Wyrobić ciasto, dodając kilka łyżek wody na raz, jeśli jest zbyt sztywne. Złożyć ciasto na, ciągnąć go od siebie, co można zrobić, aby uzyskać to ugniatane dobrze. Całkowity czas ugniatania powinien wynosić od 15 do 20 minut, aby uzyskać gładkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przystawka Do ZakwasuPrzystawka Do Zakwasu
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
6
Umieścić ciasto w dużej misce, przykryć i odstawić do podwojenia, 1 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Gdy ciasto wyrośnie, zeskrobać je z miski i z powrotem na mąkę. Zagnieść przez około 5 minut. Jest to ważne, aby aktywować gluten. Uformować na 1 lub 2 długie bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Umieść na blachach do pieczenia i odstaw na około 1 godzinę, lub aż palec pozostawi wrażenie, gdy delikatnie szturchniesz chleb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
9
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Piec chleb przez około 45 minut na 2 bochenki, 1 1/2 godziny, jeśli jeden duży Bochenek. Nie martw się, jeśli skórka jest ciemna. Chleb będzie pyszny, podobnie jak skorupa. Całkowicie schłodzić przed cięciem. Zawsze zamrażam połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Dornfelder, Riesling

Dornfelder i Riesling są moim najlepszym wyborem dla niemieckiego. Piwo może wydawać się naturalnym wyborem dla niemieckiego jedzenia, ale niemiecki riesling wspaniale komponuje się z owocami morza i sznyclem, podczas gdy niemiecki czerwony Dornfelder dobrze komponuje się z wołowiną i mięsem z dziczyzny. Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red z oceną 3,5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Odbicie promieni słonecznych od rzeki Rhein pomaga dojrzewać te obfite czerwone winogrona, tworząc w ten sposób pełne wino o Smaku ciemnoczerwonych owoców z dobrze zbalansowaną słodyczą.Ciesz się lekko schłodzonym samodzielnie lub z serami, makaronem sałatkowym i rybami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia64
Magazyn