Arista
Aristan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 158 kalorii, 24g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, polędwiczki wieprzowe, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Podobne przepisy to Aristan al Finocchio (wieprzowina z koprem włoskim).
Instrukcje
Przynieś 2 szklanki wody na wolnym ogniu w małym rondlu.
Dodać czosnek; dusić 1 minutę.
Dobrze odcedzić; czosnek drobno posiekać.
Czosnek, rozmaryn i kolejne 3 składniki połączyć w małej misce; zacieru widelcem do postaci pasty.
Każdą polędwicę pokroić wzdłuż, przycinając, ale nie przez drugą stronę. Otwórz połówki, układając wieprzowinę płasko.
Przetnij każdą stronę wzdłuż, przycinając do drugiej strony, a nie przez drugą stronę; otwórz płasko.
Umieść plastikową folię o dużej wytrzymałości na wieprzowinę i spłaszcz ją do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Odstawić 2 łyżeczki pasty rozmarynowo-czosnkowej. Pozostałą pastę natrzeć na ścięte boki wieprzowiny.
Zwiń każdą polędwicę; zabezpiecz w odstępach 2-calowych sznurkiem kuchennym. Na Zewnątrz wieprzowiny wcierać 2 łyżeczki pasty.
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu; patelnia płaszcz z natryskiem do gotowania.
Dodać polędwiczki; gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Umieść polędwiczki na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 425 przez 20 minut lub aż termometr zarejestruje 155 (lekko różowy).
Podczas gdy stoi wieprzowina, dodać bulion i wino na patelni. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; gotować 5 minut lub do zmniejszenia do 1/2 szklanki.
Wyjąć z ognia; wymieszać 1/8 łyżeczki soli.
Wieprzowinę pokroić w cienkie plasterki; podawać z mieszaniną wina.
W Toskanii Arista (ah-rist-TAH), czyli pieczeń wieprzowa, jest zwykle pieczona w plucie lub w piecu i doprawiana rozmarynem, solą i pieprzem. Toskańczycy wolą jeść mięso na zimno. Tutaj podaje się go na ciepło z sosem winnym, ale schłodzone resztki można cienko pokroić na smaczne panini (włoskie kanapki).