Arbuzowo-Limonkowo-Żelatynowe Kwadraty
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać arbuz-Limonka żelatynowe kwadraty spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 68 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 16 i kosztuje 42 grosze za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz arbuza, proszek żelatynowy, Likier anisette i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Żelatynowe Kwadraty Żurawinowe, Placki Deserowe Żelatynowe, oraz Cherry Gelatin Squares dla podobnych receptur.
Instrukcje
Arbuz, cukier, sok z limonki i Sambuca Puree w blenderze, aż będzie gładka, w razie potrzeby pracując partiami.
Wlać przez sito o drobnych oczkach do dużej miarki cieczy.
Wlać 1 szklankę mieszanki arbuza do małego rondla i doprowadzić do wrzenia. Tymczasem, wlać kolejny 1 szklankę mieszanki arbuza do dużej miski i posypać żelatynę na wierzchu; odstawić 1 minutę.
Wlać gorącą mieszaninę arbuza do miski i mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Wymieszać pozostałą mieszaninę arbuza z miarki.
Spryskaj 8-calową kwadratową patelnię na ciasto sprayem do gotowania, usuwając nadmiar.
Wlać mieszaninę arbuza. Odtłuścić pianę z powierzchni i przechowywać żelatynę w lodówce, aż lekko zgęstnieje, około 20 minut. Ułóż liście mięty na górze w rzędach,a następnie wciśnij je tuż pod powierzchnią. Przechowywać w lodówce, aż do pełnego zestawu, co najmniej 4 godziny.
Odkręć żelatynę: Odwróć na deskę do krojenia, a następnie ponownie Odwróć na inną deskę do krojenia i pokrój w kwadraty.