Apple Pithivier
Jabłko Pithivier może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.2 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 396 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz masło, sól koszerna, fasola waniliowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co jest raczej złe. Spróbuj Apple Pithivier, Pithivier, oraz Squash & Sage pithivier dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby masło jabłkowe: w dużym rondlu połącz jabłka, masło, cukier i sól. Fasolę wanilii podziel wzdłuż na pół i zeskrobaj nasiona bezpośrednio na patelnię (zachowaj strąki, aby dodać do pojemnika z granulowanym cukrem na cukier waniliowy).
Umieść na małym ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, przez 30 do 40 minut, lub aż jabłka się rozpadną, a mieszanina zgęstnieje i zmieni kolor na złoty. Mieszanina uwolni dużo wody na początku i bąbelki dużo, a następnie powoli zacznie karmelizować i uzyskać nieco ciemniejszy; może nadal być kilka kawałków całego jabłka, co jest w porządku.
Wyjąć z ognia i ostudzić. (Masło jabłkowe można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 4 dni lub w zamrażarce do 2 tygodni.)
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić na bok. Na Dobrze obsypanej mąką powierzchni roboczej zwiń ciasto francuskie w prostokąt o szerokości około 61 cm i szerokości 12 cali od góry do dołu. Ciasto może wydawać się dość twarde i trudne do rozwinięcia na początku. Nie bój się być twardym z ciastem, gdy wałkujesz je w prostokąt, odwracasz do góry nogami, obracasz z boku na bok, wbijasz wałkiem do ciasta, aby go spłaścić. Użyj noża szefa kuchni, aby przyciąć wszelkie szorstkie krawędzie. Następnie za pomocą noża lub skrobaka stołowego przeciąć ciasto na pół pionowo. Powinieneś mieć dwa kwadraty 12 W/30,5 cm.
Odstawić jeden plac na bok i umieścić drugi plac na przygotowanej blasze do pieczenia. Na środku kwadratu narysuj palcem koło 8 cali/20 cm lub lekko nożem do parkowania (bez cięcia do końca). Używając szpatułki przesuniętej lub tylnej części łyżki, równomiernie rozprowadzić frangipane na cieście, wypełniając tylko okrąg. Top frangipane z równą warstwą masła jabłkowego.
Rozbij jajko w małej misce i ubijaj widelcem. Używając pędzla do ciasta, posmaruj trochę jajka na cieście wokół koła.
Ponownie na dobrze obsypanej mąką powierzchni, zwinąć drugi kwadrat ciasta francuskiego, aby był nieco większy niż kwadrat 12 cali/30,5 cm. Drapować drugi kwadrat bezpośrednio na szczycie pierwszego kwadratu. Za pomocą palców mocno przyciśnij wszystkie krawędzie ciasta, aby uszczelnić dwa kwadraty razem. W centrum będzie duży kopiec, gdzie są frangipane i masło jabłkowe. Ponownie, za pomocą palców, mocno naciśnij wokół koła; chcesz zamknąć frangipane i masło jabłkowe, jak tylko możesz, w kręgu.
Za pomocą małego noża do parkowania Wytnij zapiekany wzór Płatka wokół krawędzi ciasta francuskiego, aby utworzyć okrąg z sześcioma lub siedmioma płatkami. Resztki ciasta francuskiego wyrzucić (lub zostawić na szybki poczęstunek: posypać cukrem cynamonowym i piec na złoty kolor. Przechowywać ciasto w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 2 dni, aby puff się schłodzić i zrelaksować. (Jeśli schładzanie trwa dłużej niż 30 minut, przykryj ciasto folią, aby nie wyschło. W tym momencie można również dobrze owinąć ciasto nieobrobione folią i zamrozić je na okres do 2 tygodni.)
Rozgrzej piekarnik do 177° / 180°C i umieść stojak na środku piekarnika.
Za pomocą pędzla do ciasta umyj całą wierzch ciasta, w tym płatki, pozostałym myciem jajecznym. W środku okrągłego kopca na środku Kopca, a następnie, zaczynając od środka tego otworu, użyj końcówki noża do parkowania, aby prześledzić zakrzywiony wzór promieni słonecznych w kopcu, rozstaw promienie od 1/2 do 1 cala/12 mm do 2,5 cm i pokrywając cały kopiec zakrzywionymi promieniami. Powinieneś mieć osiemnaście do dwudziestu czterech promieni. Nie przecinaj całej drogi przez puff; po prostu lekko rozwałkuj ciasto czubkiem noża. Prześledzić wzór crosshatch na płatkach.
Piec przez 1 godzinę do 1 godziny i 10 minut, lub do momentu, gdy ciasto jest całkowicie złocisty brązowy i pieczone przez. Spójrz na boki pithivier gdzie ciasto francuskie ma nadmuchane, aby upewnić się, że boki są również złotobrązowe.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na patelni na stojaku z drutu przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem, aby nadzienie ostygło. Ciasto najlepiej podawać tego samego dnia, ale można je trzymać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 dni, a następnie odświeżyć w piekarniku 149°/150°C przez 5 do 8 minut przed podaniem.
Przedruk za zgodą Flour, Too przez Joanne Chang, © 2013 Chronicle Books