Angielska zupa cebulowa z szałwią i cheddarem

Angielska zupa cebulowa z szałwią i cheddarem może być właśnie zupą, której szukasz. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Ten przepis służy 8. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka cebuli, oliwy z oliwek, wywar warzywny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Angielska zupa cebulowa z szałwią i cheddarem, Zapiekane słodkie ziemniaki z cebulą Vidalian i angielskim cheddarem, oraz Karmelizowane bułki z cebulą, szałwią i białym cheddarem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło, 2 glugs of olive oil, szałwia i czosnek umieścić w ciężkim dnie, nonstick patelni. Wszystko wymieszać i dodać cebulę, szalotki i pory. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Umieść pokrywkę na patelni, pozostawiając ją lekko uchyloną i gotuj powoli przez 50 minut, nie barwiąc zbytnio warzyw.
Zdejmij pokrywkę na ostatnie 20 minut, cebula stanie się miękka i złota. Mieszaj od czasu do czasu, aby nic nie złapało się na dnie. Cierpliwość do gotowania cebuli powoli, powoli, daje niesamowitą słodycz i niesamowity smak, więc nie ulegaj pokusie, aby to przyspieszyć.
Gdy cebula i pory są piękne i jedwabiste, dodać bulion. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut. Możesz odtłuścić dowolny tłuszcz z powierzchni, jeśli chcesz, ale wolę go zostawić, ponieważ dodaje dobrego smaku.
Rozgrzej piekarnik lub brojlery do maksimum. Upiecz chleb z obu stron. Popraw przyprawę zupy. Gdy jest idealny, kadzi go do poszczególnych żaroodporne miski i umieścić je na blasze do pieczenia. Podrzyj tosty chleb na każdej misce, aby t jak pokrywka. Nie krępuj się wcisnąć i wsadzić chleb do zupy.
Posypać tartym cheddarem i skropić sosem Worcestershire.
Nałóż zarezerwowane liście szałwii na oliwę z oliwek i umieść 1 na każdej kromce chleba.
Umieść blachę do pieczenia w nagrzanym piekarniku lub pod brojlerem, aby stopić ser, aż bąbelki i złoty. Miej na niego oko i upewnij się, że się nie pali! Kiedy ser bulgocze, bardzo ostrożnie podnieś blachę do pieczenia i zanieś ją do stołu. Smacznego.