Angielska zupa cebulowa z szałwią i cheddarem

Angielska zupa cebulowa z szałwią i cheddarem
Angielska zupa cebulowa z szałwią i cheddarem może być właśnie zupą, której szukasz. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Ten przepis służy 8. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka cebuli, oliwy z oliwek, wywar warzywny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Angielska zupa cebulowa z szałwią i cheddarem, Zapiekane słodkie ziemniaki z cebulą Vidalian i angielskim cheddarem, oraz Karmelizowane bułki z cebulą, szałwią i białym cheddarem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło, 2 glugs of olive oil, szałwia i czosnek umieścić w ciężkim dnie, nonstick patelni. Wszystko wymieszać i dodać cebulę, szalotki i pory. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Umieść pokrywkę na patelni, pozostawiając ją lekko uchyloną i gotuj powoli przez 50 minut, nie barwiąc zbytnio warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Zdejmij pokrywkę na ostatnie 20 minut, cebula stanie się miękka i złota. Mieszaj od czasu do czasu, aby nic nie złapało się na dnie. Cierpliwość do gotowania cebuli powoli, powoli, daje niesamowitą słodycz i niesamowity smak, więc nie ulegaj pokusie, aby to przyspieszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Gdy cebula i pory są piękne i jedwabiste, dodać bulion. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut. Możesz odtłuścić dowolny tłuszcz z powierzchni, jeśli chcesz, ale wolę go zostawić, ponieważ dodaje dobrego smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5
Rozgrzej piekarnik lub brojlery do maksimum. Upiecz chleb z obu stron. Popraw przyprawę zupy. Gdy jest idealny, kadzi go do poszczególnych żaroodporne miski i umieścić je na blasze do pieczenia. Podrzyj tosty chleb na każdej misce, aby t jak pokrywka. Nie krępuj się wcisnąć i wsadzić chleb do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
6
Posypać tartym cheddarem i skropić sosem Worcestershire.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
7
Nałóż zarezerwowane liście szałwii na oliwę z oliwek i umieść 1 na każdej kromce chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
8
Umieść blachę do pieczenia w nagrzanym piekarniku lub pod brojlerem, aby stopić ser, aż bąbelki i złoty. Miej na niego oko i upewnij się, że się nie pali! Kiedy ser bulgocze, bardzo ostrożnie podnieś blachę do pieczenia i zanieś ją do stołu. Smacznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn