Angel Shortbread Cookies
Ciasteczka Angel Shortbread mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 72. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cukru musującego, cukru, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Angel Wing Cookies, Angel Crisp Cookies, oraz Angel Sugar Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe. Stopniowo dodawać 2/3 szklanki cukru, dobrze ubijając.
Dodaj żółtko i wanilię; beat 1 minutę lub aż żółty zniknie.
Połączyć mąkę i sól; stopniowo dodawać do mieszaniny masła, ubijając z małą prędkością, aż suche składniki zostaną zwilżone. Beat ze średnią prędkością 2 minuty. Ciasto podzielić na 3 porcje, uformować w kulkę i owinąć folią. Chill 1 godzina.
Linia 3 blachy do pieczenia pergaminem.
Posypać pergaminem mąką i rozpakować każdą porcję ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni.
Zwiń każdy w prostokąt o wymiarach 9 x 6 cali (o grubości około 1/4 cala).
Ciasto pokroić za pomocą foremki do ciastek w kształcie anioła. Zapasowe ozdoby. Zamrozić anioły na blachach do pieczenia 15 minut; anioły przesuń co najmniej 3 cale od siebie.
Ubić razem jajko i śmietanę do ubijania.
Ciasteczka posmaruj lekko mieszanką i posyp cukrem musującym.
Piec w 350 przez 20 minut lub do złotego koloru; ostudzić na patelni 10 minut.
Przenieś ciasteczka z pergaminem do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.
Naciśnij razem zarezerwowane ozdoby do ciasta; rozwałkować na lekko posypanej mąką pergaminie wyłożonej blachą do pieczenia do grubości 1/4 cala; wyciąć za pomocą 1-calowego noża w kształcie gwiazdy.
Usunąć i wyrzucić ozdoby.
Gwiazdki posmaruj lekko mieszanką jajeczną i posyp cukrem musującym, zachowując pozostały cukier.
Piec w 350 przez 12 minut lub aż gwiazdy będą złociste.
Wyjąć papierem pergaminowym do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.
Wyszczotkuj górną jedną trzecią tyłu każdego Anioła lekko syropem kukurydzianym i w razie potrzeby posyp zarezerwowanym cukrem musującym.
Pozostawić do wyschnięcia.
Mikrofalówka cukierki powłoki w 4-cup szklanej miarki w wysokiej 1 1/2 minuty lub do stopienia, mieszając dwa razy.
Wlać do małej wytrzymałej plastikowej torby na zamek błyskawiczny; uszczelnić. Wyciąć maleńką dziurkę w 1 rogu torby i skropić niewielką ilość na grzbietach 6 gwiazdek (Rezerwuj dodatkowe gwiazdki na inne zastosowania). Dołącz 1 gwiazdkę do środka każdego Anioła.
Mżawka w pożądanym projekcie nad skrzydłami. Zrób małe kropki z powłoką wzdłuż górnej krawędzi aureoli.
Pozostaw do twardego. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.