Angel Food Shortcakes

Angel Food Shortcakes
Angel Food Shortcakes to bezmleczne deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok z cytryny, brandy, jagody i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciastka Potrójnie Jagodowe Angel, Angel Food Dream, oraz Angel Food Cake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Dno linii 13 x 9-calowej patelni do pieczenia z papierem woskowym; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
3
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchej miarki i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
4
Mąkę połączyć z 6 łyżkami cukru, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać do uzyskania miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
SólSól
7
Dodaj 6 łyżek cukru, 2 łyżki na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Ubić w 3/4 łyżeczki soku i ekstraktów.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
CukierCukier
8
Przesiać 1/4 szklanki mieszanki mąki na mieszaninę białka jaja; złożyć. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną mąki, 1/4 szklanki na raz. Delikatnie rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni; posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
MigdałyMigdały
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Piec w temperaturze 325 przez 25 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Umieść czyste naczynie na dużym stojaku z drutu; ręcznik kurzu z cukrem pudrem. Poluzować ciasto z boków patelni; włączyć na dishtowel. Ostrożnie Odklej papier woskowy. Lekko pokryć inny duży stojak z drutu sprayem do gotowania; umieść na cieście. Odwróć ciasto; Usuń pierwszy wieszak i ręcznik. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
11
Aby przygotować sos, połącz 2 łyżki cukru granulowanego, 2 łyżki brandy, 2 łyżeczki soku i maliny w robocie kuchennym. Proces aż do dobrze wymieszane. Naciśnij mieszaninę przez sito do miski, zastrzegając 3/4 szklanki. Wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MalinyMaliny
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
SokSok
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Aby przygotować owoce, połącz jeżyny, jagody, 3 łyżki cukru granulowanego i 2 łyżki brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
JeżynyJeżyny
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
OwoceOwoce
13
Odstawić 1 godzinę.
14
Aby przygotować glazurę, połącz dżem i wodę w szklanej miarce o pojemności 1 szklanki. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 30 sekund lub aż dżem topi się, mieszając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
WodaWoda
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
15
Pokrój ciasto na 12 prostokątów za pomocą ząbkowanego noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
16
Umieść 1 prostokąt ciasta na każdym z 6 talerzy deserowych.
17
Skropić każdą porcję z 2 łyżeczkami glazury; top każdej porcji z 1/2 mieszanki owoców i 1 ciasto prostokąta.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
GlazuraGlazura
18
2 łyżki sosu skropić wokół każdego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn