Anatolijski gulasz z portulaki, jagnięciny i soczewicy
Anatolian Portulaka, Jagnięcina i soczewica gulasz jest bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz Gruboziarnisty bulgur, miętę, pastę pomidorową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Obfity gulasz z jagnięciny i soczewicy, Curry gulasz z jagnięciny i soczewicy, oraz Obfity gulasz z jagnięciny i soczewicy.
Instrukcje
1
Wypłukać groszek i ciecierzycę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
2
Wlać je do oddzielnych średnich rondli i przykryć kilkoma centymetrami wody. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu do miękkości, o 20 minut dla black - Eyed peas I 1 godzina dla ciecierzycy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Pasek Skórki Z Cytryny
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
3
Odcedzić black - Eyed peas i wyrzucić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
4
Ciecierzycę odcedzić; rezerwa 1/3 szklanki płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
5
Tymczasem, w średnim rondlu, połączyć soczewicę z 4 szklanki wody, przykryć częściowo i gotować na umiarkowanym ogniu do miękkości, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Odcedzić; rezerwa 2 szklanki płynu do gotowania.
7
W dużej, emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Dodać jagnięcinę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 5 protokół. Mieszać w cebuli, przykryć i gotować, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Groch łuskany, Opcjonalnie
9
Dodać pastę pomidorową, pastę z czerwonej papryki i 1/2 szklanki wody i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć i gotować, mieszając raz lub dwa razy, aż mieszanina zacznie karmelizować, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gochujang
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Pasek Skórki Z Cytryny
10
Dodaj portulaka, bulgur i zastrzeżone ciecierzycy i soczewicy gotowania płynów do zapiekanki. Przykryć i gotować przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Portulaka Pospolita
Bulgur
Soczewica
11
Dodać ciecierzycę, black-Eyed peas, soczewica, czosnek i tyle wody, aby ledwo pokrycie. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Soczewica
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Pasek Skórki Z Cytryny
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
12
Zdjąć z ognia, wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
13
Na małej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Dodać miętę, Turecki pieprz czerwony płatki i 1/4 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu. Gdy olej zacznie skwierczeć, zamieszaj go i polej gulaszem. Wymieszać raz i odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Mięta
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
15
Podawać gulasz w temperaturze pokojowej lub pozostawić do ostygnięcia, a następnie przechowywać w lodówce i podawać schłodzone następnego dnia. Podaj szalotki i cytrynę przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych