Ananasowe Muffinki Ricotta
Muffinki z ricottą ananasową wymagają ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Na 32 grosze za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 18. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 189 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać jajko, ciasto mix, ser ricotta, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Napoleon nadziewany ananasem i ricottą, Pieczony ananas bita Ricotta tost z solą morską, oraz Muffinki Ricotta.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Tłuszcz i mąka 18 kubki muffin, lub linii z wkładkami cupcake.
Rozbij jajko do miarki, a następnie wlej tyle oleju roślinnego, aby uzyskać 1/2 szklanki.
Jajko i olej ubić w dużej misce z serem ricotta na gładką masę. Wymieszać z ananasem, a następnie dodać białą mieszankę ciasta. Mieszać, aż tylko połączone. Równomiernie rozprowadzić ciasto na 18 filiżanek muffin.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż uzyska złoty kolor, a blaty lekko sprężyny po naciśnięciu, 20 do 25 minut. Schłodzić w patelniach przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.