Ananas-Glazurowana Ryba
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj ryby z ananasem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, zmielony imbir, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cytrusowo-Glazurowana Ryba, Glazurowana Ryba Z Grilla, oraz Szynka Ananasowa Glazurowana.
Instrukcje
Odcedzić ananasa, zastrzegając sok; odstawić ananasa na bok. W małym rondlu połącz skrobię kukurydzianą i imbir; wymieszaj sok ananasowy do wymieszania.
Dodaj miód i sos sojowy. doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub aż zgęstnieje. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Wlać połowę do małej miseczki.
Używając długich szczypiec, zwilż papierowy ręcznik olejem do gotowania i lekko pokryj stojak do grilla. Grilluj filety, odkryte, na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem, fastrygując od czasu do czasu szkliwem.
W międzyczasie grilluj plastry ananasa przez 2-3 minuty z każdej strony lub aż do ogrzania, często fastrygując glazurą.
Podawać ryby z ananasem i reserved glaze.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku