Aguadita (Rosół Peruwiański)
Aguadita (rosół Peruwiański) jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje 27 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka liści kolendry, limonki, ryż i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Peruwiański krem z rosołu, Peruwiańska kukurydza, pieprz i rosół, oraz Aguadito De Pollo (Peruwiańska zupa z kurczaka i ryżu) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka opłukać pod zimną wodą, usunąć i wyrzucić podroby (lub odstawić do innego użycia). Umieść kurczaka, por, seler, marchew, imbir, czosnek i 5 litrów zimnej wody w 8-quart stockpot. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień do średniej-niskiej i gotować na wolnym ogniu, skimming od czasu do czasu, aż rosół stanie się bogaty i złoty, 3 1â lub"2 godziny. Za pomocą szczypiec przełożyć kurczaka na duży talerz; odstawić. Ustaw drobne sito na czystym garnku i przecedzić bulion do garnka; wyrzucić warzywa.
Dodać ziemniaki do bulionu, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, aż ziemniaki będą bardzo miękkie, około 25 minut. W międzyczasie Usuń i wyrzuć skórę z kurczaka. Wyciągnij mięso z kurczaka z tuszy; wyrzuć tuszę. Porwij mięso z kurczaka na kawałki o różnej wielkości, od dość małych do dość grubych. Najlepsza jest zróżnicowana konsystencja. Doprowadzić bulion do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać ryż i kukurydzę (lub hominy) kawałki; gotować aż al dente, o 10 protokół.
Dodać mieloną kolendrę i zarezerwowane kawałki kurczaka i pozostawić do ogrzania. Doprawić solą i pieprzem. Podziel zupę, trochę kurczaka, ziemniaka i kawałek kukurydzy między 6 głębokich misek do serwowania.
Udekoruj każdą porcję gotowanymi jajkami i niektórymi kolendrą, szalotki, limonki i gorącym sosem.