Afrykański Czarny jęczmień z okrą i pomidorami
Afrykański Czarny jęczmień z Okranem i pomidorami może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 84 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Mieszanka mielonej kolendry, pieprz cayenne, cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Afrykański Czarny jęczmień z Okranem i pomidorami, Okran w stylu afrykańskim i pomidory, oraz Przyprawy Okran i pomidory.
Instrukcje
W średnim rondlu przykryć jęczmień wodą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jęczmień się podzieli i będzie miękki, ale nadal lekko żucia, o 45 protokół.
Jęczmień odsączyć i przełożyć do miski.
Wytrzeć rondel i podgrzać 1 1/2 łyżki oleju w nim.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Dodać pomidory i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ich soki zagęścić, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać kminek, kolendra, cynamon, cayenne i goździki i gotować, mieszając, aż pachnące, o 3 protokół.
Dodać jęczmień i wodę, przykryć i dusić na małym ogniu, aż smaki są ładnie mieszane, o 4 protokół.
Na dużej patelni podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju, aż prawie do palenia.
Dodać okra i gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron, o 6 protokół. Okra przyprawić solą i wymieszać z jęczmieniem. Jęczmień doprawić solą i podawać na gorąco.
Make Ahead: przepis można przygotować w Kroku 2 i przechowywać w lodówce do 2 dni. Przywróć do gotowania na wolnym ogniu przed kontynuowaniem.
Zalecenie wina: ten bogaty w przyprawy gulasz warzywny gwarantuje równie pikantną czerwień z teksturą do dopasowania. California Zinfandel, takie jak 1996 Ridge Sonoma Station lub 1996 Turning Leaf, jest w sam raz, szczególnie jeśli gulasz towarzyszy obfite danie mięsne.