Affogato al Caffè
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Affogato al Caffè spróbować. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 406 kalorii, 7G białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mocną kawę bezkofeinową, cukier, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Piccolo Affogato Al Caffe, Ciasto Caffé Mocha, oraz Caffe Shakerato dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 3-quart doprowadzić mleko do wrzenia na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia i dodać espresso.
W misce do mieszania ubić żółtka do bladożółtości. Stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż pojawią się jasnożółte wstążki po podniesieniu ubijaczy. Wymieszać połowę gorącego mleka, a następnie wymieszać z pozostałym mlekiem. Gotować na małym ogniu bez gotowania, aż mieszanina pokryje tył łyżki grubo i lekko ustawi, około 4 do 5 minut. Wymieszać wanilią i schłodzić przez 1/2 godziny.
Ubić 1 1/2 szklanki śmietany na sztywne szczyty i złożyć do mieszaniny kremu.
Przenieść do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. (Półfinał można składać do 2 tygodni wcześniej).
Ubić pozostałą 1/2 szklanki śmietany do miękkich szczytów.
Umieść 1 miarkę semifreddo w każdej z ośmiu wysokich szklanek.
Na każdą miarkę wlać po 1 filiżance schłodzonej kawy, polać bitą śmietaną i polać kakao.
Przedruk za zgodą Mario Batali Holiday Food przez Mario Batali. © 2000 Clarkson Potter