Świeże Truskawkowe Ciastko Cytrynowe
Świeże Truskawkowe Ciastko cytrynowe jest Wegetariańskie deser. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 641 kalorii, 13g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz beztłuszczowy jogurt, sól, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Dzień Matki. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Truskawkowe, Ciasto Truskawkowo-Cytrynowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Truskawkowe.
Instrukcje
Połączyć truskawki i 2 łyżki cukru w misce; przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
W misce wymieszać mąkę, 2 łyżki cukru, proszek do pieczenia i sól.
Pokrój w maśle nożem lub blenderem do ciast, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
W innej misce ubić mleko, żółtko i 3/4 łyżeczki skórki z cytryny; wymieszać do zwilżenia ciasta. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść 10 obrotów. Podzielić ciasto na pół; pat lub rozwałkować na 3/4 cala grubości okrągłej.
Przenieść rundy do blachy do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, 8 do 10 protokół.
Wyjąć do ostygnięcia na stojaku z drutu na 15 minut. Podziel każde ciasto na pół poziomo.
Wymieszać jogurt, śmietanę, nektar z agawy i 1/2 łyżeczki skórki z cytryny w misce; odstawić. Ubij śmietanę w innej misce, aż się spieni.
Dodaj 1 łyżeczkę cukru, kontynuując ubijanie śmietany, aż utworzą się sztywne szczyty. Podnieś trzepaczkę lub trzepaczkę prosto: białka jaj utworzą ostre szczyty.
Ułóż DNA ciasta na talerzach deserowych i równomiernie rozprowadź mieszaniną jogurtu. Każde ciasto wymieszać z 1/4 truskawek i 1/4 bitej śmietany.
Na wierzch ciasta ułożyć bitą śmietanę i przykryć pozostałymi truskawkami i bitą śmietaną.