Łosoś i szparagi z penne i lekkim sosem śmietanowym

Łosoś i szparagi z penne i lekkim sosem śmietanowym
Przepis Łosoś i szparagi z penne i lekkim sosem śmietanowym można przygotować w około 50 minut . Ten przepis jest dla 2 osób i kosztuje 4,22 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1067 kalorii , 32 g białka i 102 g tłuszczu . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną i peskatariańską . Kilku osobom to danie główne bardzo smakowało. Jest ono dostarczane przez Allrecipes. Mieszanka koperku, czosnku, śmietany kremówki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 51 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje znakomitą ocenę Spoonacular wynoszącą 87% . Jeżeli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z pieczarkami i bakłażanem) , Penne z krewetkami i ziołowym sosem śmietanowym , i Lekka zupa krem z brokułów z serem cheddar .

Instrukcje

1
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Wlej 1 łyżeczkę oliwy z oliwek. Gdy woda się zagotuje, wmieszaj penne i doprowadź do wrzenia. Gotuj makaron bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż makaron będzie ugotowany, ale nadal twardy w dotyku, około 11 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
PennePenne
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Odcedź dokładnie w durszlaku umieszczonym w zlewie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
4
Rozgrzej 1/4 szklanki oliwy z oliwek, biały pieprz, koperek i 1/4 łyżeczki soli na patelni na średnio-niskim ogniu, aż olej zacznie się mienić. Delikatnie włóż filet z łososia do oleju i posyp 1 szczyptą soli. Ułóż pokrojone szparagi i kawałki posiekanego czosnku wokół łososia na patelni. Wyciśnij plasterki cytryny na łososia i szparagi i umieść wyciśnięte plasterki na patelni. Przykryj i gotuj przez 8 minut. Obróć łososia i gotuj, aż łosoś nie będzie już przezroczysty w środku, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Wyjmij łososia, szparagi, czosnek i plasterki cytryny z patelni i przełóż je na ogrzany talerz, pozostawiając soki na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj śmietanę i tyle parmezanu, aby zagęścić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej
Gorące, Gotowane Spaghetti WieloziarnisteGorące, Gotowane Spaghetti Wieloziarniste
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Rozpuść ser i dopraw solą do smaku. Aby podać, podziel ugotowany makaron penne, łososia i szparagi na dwa talerze, makaronem z boku łososia. Nałóż sos śmietanowy na makaron i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowane PenneGotowane Penne
Sos śmietanowySos śmietanowy
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia28
Magazyn