Łosoś i szparagi z penne i lekkim sosem śmietanowym
Przepis Łosoś i szparagi z penne i lekkim sosem śmietanowym można przygotować w około 50 minut . Ten przepis jest dla 2 osób i kosztuje 4,22 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1067 kalorii , 32 g białka i 102 g tłuszczu . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną i peskatariańską . Kilku osobom to danie główne bardzo smakowało. Jest ono dostarczane przez Allrecipes. Mieszanka koperku, czosnku, śmietany kremówki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 51 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje znakomitą ocenę Spoonacular wynoszącą 87% . Jeżeli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z pieczarkami i bakłażanem) , Penne z krewetkami i ziołowym sosem śmietanowym , i Lekka zupa krem z brokułów z serem cheddar .
Instrukcje
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu.
Wlej 1 łyżeczkę oliwy z oliwek. Gdy woda się zagotuje, wmieszaj penne i doprowadź do wrzenia. Gotuj makaron bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż makaron będzie ugotowany, ale nadal twardy w dotyku, około 11 minut.
Odcedź dokładnie w durszlaku umieszczonym w zlewie.
Rozgrzej 1/4 szklanki oliwy z oliwek, biały pieprz, koperek i 1/4 łyżeczki soli na patelni na średnio-niskim ogniu, aż olej zacznie się mienić. Delikatnie włóż filet z łososia do oleju i posyp 1 szczyptą soli. Ułóż pokrojone szparagi i kawałki posiekanego czosnku wokół łososia na patelni. Wyciśnij plasterki cytryny na łososia i szparagi i umieść wyciśnięte plasterki na patelni. Przykryj i gotuj przez 8 minut. Obróć łososia i gotuj, aż łosoś nie będzie już przezroczysty w środku, około 8 minut.
Wyjmij łososia, szparagi, czosnek i plasterki cytryny z patelni i przełóż je na ogrzany talerz, pozostawiając soki na patelni.
Dodaj śmietanę i tyle parmezanu, aby zagęścić sos.
Rozpuść ser i dopraw solą do smaku. Aby podać, podziel ugotowany makaron penne, łososia i szparagi na dwa talerze, makaronem z boku łososia. Nałóż sos śmietanowy na makaron i podawaj.