Łosoś gotowany w Verjus
Łosoś gotowany w Verjus jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 115 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, verjus, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Łosoś gotowany z herbatą, Gotowany Łosoś, oraz Gotowany Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić verjus i posiekane szalotki w 8-do 10-calowej patelni na dużym ogniu.
Dodaj steki z łososia. Przykryj i przynieś na wolnym ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż ryba nie będzie już przezroczysta w środku, 4 do 5 minut.
Podnieś rybę na 2 talerze i utrzymaj ciepło. Odcedź soki i wróć na patelnię. Gotuj soki na dużym ogniu, aż zostaną zredukowane do 1/3 szklanki, 5 do 7 minut, a następnie ubijaj masło.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.