Łosoś gotowany w Court-bulion z bazylią Aïoli
Łosoś gotowany w Court-Bouillon z bazylią Aïoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 55g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka bazylii aïoli, liść laurowy, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dorsz gotowany w Court Bouillon, Noga jagnięca gotowana w bulionie z białego wina, oraz Louisiana Court-Bouillon (Lub Cajun Court Bouillon) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 8 składników zagotować w dużym garnku. Zmniejszyć ogień, częściowo przykryć i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Odcedzić bulion, odrzucając ciała stałe; chłodny. Kryj się i wyluzuj.
Umieść rybę na stojaku w kłusowniku.
Do kłusownika wlać schłodzony bulion.
W razie potrzeby dodać wodę, aby całkowicie pokryć ryby. Przykryć i gotować na średnim ogniu, aż ciecz zacznie gotować (około 25 minut). Zmniejszyć ciepło, aż pęcherzyki ledwo złamać powierzchnię. Gotować 5 minut lub aż termometr włożony w najgrubszą część ryby osiągnie 12
Ciepło resztkowe powinno kontynuować gotowanie ryb do bezpiecznej temperatury 140. (Jeśli nie jesteś pewien, włóż nóż, aby sprawdzić, czy ciało jest nieprzezroczyste.)
Wyjąć rybę z bulionu; obrać wierzchnią skórę. Schłodzić do temperatury pokojowej. Kryj się i wyluzuj.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem.
![Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.]()
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.
The 2017 Chardonnay is vibrant and rich with enticing aromas that lead to a firm core of pear, apple and apricot flavors shaded by lightly-spiced oak. On the palate, the wine offers layer upon layer of lingering flavors. The wine highlights varietal purity with elegance and freshness on the palate.The Chardonnay was picked from 4 to 31-year-old vinesfrom select portions of nine vineyard blocks, which areplanted at an elevation of 1,413-1,494 feet. This year’s selection comprised of 10 Chardonnay clones—nine Burgundian and the acclaimed Heritage Weimer Selection—that together create the complexity in aromatics andflavors we seek for our Mountain Select Chardonnay.