Żeberka wędzone z sosem borówkowym BBQ
Przepis wędzone żeberka z sosem Huckleberry BBQ może zaspokoić Amerykański głód w okolicy 45 minut. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 9 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz Huckleberry BBQ sos, żeberka wieprzowe st, Classic rub, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Wędzone żeberka z sosem BBQ W Stylu Karoliny, Żeberka wędzone z sosem Georgia Mop, oraz Żeberka wołowe z sosem pomarańczowym i wędzoną papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Po kostnej stronie żeber poluzuj krawędź membrany nożem stołowym. Ściągnij membranę, używając ręcznika.
Przetnij regały na pół. Rozmazuj na całej powierzchni masą. Schłodzić hermetycznie co najmniej 4 godziny lub przez noc; odstawić w temperaturze pokojowej na ostatnią godzinę.
W międzyczasie moczyć 2 szklanki chipsów applewood w wodzie 30 minut. Scrunch 6 arkuszy (1 1/2 ft. długie) folii w kłody 9 w. długo. W przypadku gazu Ustaw miskę kroplową na palniku centralnym (pośredni obszar grzewczy), napełnij ją do połowy bardzo gorącą wodą, a następnie podgrzej Pozostałe palniki do niskiego poziomu (275 do 300). Na węgiel, zapalić 50 brykietów w kominie. Bank równomiernie po przeciwnych stronach firegrate, pozostawiając oczyszczony obszar w centrum na patelnię; napełnij patelnię do połowy bardzo gorącą wodą.
Dodaj 5 brykietów do każdego Kopca węgli co 30 minut, zaczynając od żeberek na grillu; jeśli ogień będzie zbyt gorący, częściowo zamknij otwory wentylacyjne na pokrywie.
Ustaw stojaki w pozycji pionowej nad patelnią ociekową skierowaną do siebie, a folię klinową wpina się w wierzchołki stojaków (między kośćmi), aby je mostkować i trzymać na miejscu. Dla gazu, spuścić połowę wiórów drzewnych i umieścić w polu palacza, jeśli grill ma jeden; lub frytki uszczelnienia w folii, poke ćwierć wielkości otwory na całym nim, i ustawić na bezpośrednie ciepło (w folii, wióry może potrwać chwilę, aby rozpocząć palenie). W przypadku węgla drzewnego odcedzić połowę zrębków i równomiernie posypać węglem.
Żeberka grillowe, przykryte, 1 godz.
Odcedzić Pozostałe zrębki i dodać jak wcześniej. Gotować, aż mięso będzie miękkie po przekłuciu i kurczy się 1/2 cala. od końców kości, 2 do 3 godzin.
Wlać 1 szklankę sosu do miski.
Usuń folię z żeber i ustaw żebra płaskie, kościste do góry, na pośrednim ogniu.
Pędzel z 1/2 szklanki sosu. Gotować, aż sos zestawy, 5 protokół. Obróć, umyj ponownie i gotuj 3 minuty więcej.
Niech żebra siedzieć na desce, namiot z folią, 10 minut.
Podawać z pozostałym sosem. Schłodzić dodatkowy sos 1 tydzień, lub zamrozić.
Po stronie kostnej, przyciąć klapę mięsa od środka, równo z kośćmi.
Przetnij stojak wzdłuż między szerokim żebrem i wąskimi końcówkami żeber. Zachowaj ozdoby na zupę.