Świąteczny tort żurawinowy, gruszkowy i orzechowy z serkiem śmietankowo-pomarańczowym lukrem

Świąteczny tort żurawinowy, gruszkowy i orzechowy z serkiem śmietankowo-pomarańczowym lukrem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj świątecznego tortu z żurawiną, gruszką i orzechami z serem śmietankowo-pomarańczowym lukrem. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 734 kalorie, 11g białka, oraz 43g tłuszczu. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, żurawinę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Naleśniki żurawinowe z lukrem serowo-pomarańczowym, Pomarańczowe makarony orzechowe z przyprawionym twarogiem i nadzieniem żurawinowym {Guest Post by Baking a Moment}, oraz Migdałowo-Gruszkowy Tort Z Serem Śmietankowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 191°. masło dwie patelnie o średnicy 9 cali. Dolna linia patelni z woskowanym papierem. Papier woskowany masłem i mąką; wyjąć nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać 2 szklanki orzechów włoskich i mąki w procesorze, aż orzechy włoskie są drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Dodać bułkę tartą, skórkę pomarańczową, przyprawy i sól. Korzystając z WŁĄCZANIA/WYŁĄCZANIA, przetwarzaj tylko do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
PrzyprawyPrzyprawy
SólSól
4
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić jajka w dużej misce, aż spieniony. Stopniowo ubić w 1 szklance cukru i brązowego cukru. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina będzie gęsta i potrojona w objętości, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Złożyć mieszaninę mąki i stopione letnie masło na przemian do mieszaniny jaj, zaczynając i kończąc mieszanką mąki (nie overmix lub ciasto będzie spuszczać powietrze). Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami ciasto; gładkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
6
Piec ciasta, aż złoty i tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Przenieść patelnie do stojaków; ostudzić 5 minut. Odwróć ciasta na stojaki; całkowicie ostudzić.
8
Usuń woskowany papier.
9
Wrzucić żurawiny z pozostałym 1/2 szklanki cukru w małej misce do Płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Przenieść jagody na talerz. Kryć i zamrażać. (Może być przygotowany z wyprzedzeniem. Owiń każdą warstwę ciasta osobno plastikiem. Zamrozić warstwy ciasta i posmarować cukrem żurawinę do 1 tygodnia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
JagodyJagody
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
11
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta.
12
Rozprowadzić 1 szklanką lukru. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
13
Rozłóż pozostały lukier na górze i bokach torte. Wciśnij pozostałe 3/4 szklanki orzechów włoskich na boki torte. Ułóż gotowane gruszki w koncentrycznych kręgach na szczycie torte. (Torte może być matowe 1 dzień wcześniej. Cover torte; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
GruszkaGruszka
14
Odstawić torte na 30 minut w temperaturze pokojowej przed podaniem.)
15
Przecier żurawinowy w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z żurawinyPuree Z żurawiny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Posmaruj gruszkami puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
17
Przenieść pozostałe puree do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
18
Udekoruj torte mrożoną żurawiną pokrytą cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
19
Podawać torte z puree.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn