Świąteczne Ciasto Owocowe

Świąteczne Ciasto Owocowe
Świąteczne ciasto owocowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 93 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, brązowy cukier, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Świąteczne Suszone Ciasto Owocowe, Wegańskie Świąteczne Ciasto Owocowe, oraz Świąteczny Specjalny Placek Owocowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Płaszcz 8 x 4 cala bochenek patelni z gotowania sprayu; kurz patelni z 2 łyżeczki mąki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
3
Połączyć rodzynki, suszone porzeczki, pistacje, suszone morele, suszone figi, i 1 1/2 łyżki mąki w średniej misce; wrzucić dobrze do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morele SuszoneMorele Suszone
Suszone PorzeczkiSuszone Porzeczki
Figi SuszoneFigi Suszone
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
RodzynkiRodzynki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Zważyć lub lekko łyżką 5 uncji mąki (około 1 szklanki) do suchej miarki; poziom z nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
5
Mąkę, sodę oczyszczoną, zmielony cynamon, sól i gałkę muszkatołową wymieszać w małej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon MielonyCynamon Mielony
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Zdjąć z ognia. Wymieszać z cukrem, jajkiem, 1/4 szklanki rumu i skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Substytut JajSubstytut Jaj
CukierCukier
WołowinaWołowina
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
8
Dodać mieszankę mąki do patelni, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Stopniowo złożyć w mieszance owoców. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni. Przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę lub do czasu, aż drewniany kilof wstawiony do środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami. Przebij wierzch ciasta kilka razy drewnianym kilofem i posmaruj pozostałą 1/4 szklanki rumu na ciepłym cieście. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Wyjąć ciasto z patelni. Zawiń ciasto w folię, a następnie zawiń w folię. Przechowywać w lodówce 24 godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn