Świąteczne Ciasteczka Anyżu Niemieckiego (Springerle)
Niemieckie anyżowe ciasteczka świąteczne (Springerle) mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Jeśli masz nasiona anyżu, skórkę z cytryny, cukier cukierniczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest to niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 24 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Belgrader Brot (Niemieckie Ciasteczka Świąteczne), Pachnące Ajerkoniakiem Ciasteczka Springerle, oraz Świąteczne ciasteczka: norweskie świąteczne ciasteczka, marchewka przyprawiona śliwką i czekolada pomarańcza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, odstawić. W dużej misce ubij jajka i cukier, aż będą gęste i lekkie. Wymieszać skórkę z cytryny i zmielony anyż.
Dodać mieszaninę mąki, dobrze wymieszać. Przykryć i schłodzić ciasto przez około godzinę.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do grubości 1/2 cala. Tradycyjnie, można toczyć na ciasto z springerle wałkiem do ciasta, ale ciasto można pokroić na małe kształty dowolnego rodzaju.
Ciasteczka umieścić 1/2 cala od siebie na blasze do pieczenia, posypać nasion anyżu i pozostawić odkryte, na noc.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec ciasteczka przez 25 do 30 minut.